Het overzicht van een boeiende muzikale week

g

Onze artiesten zijn gelukkige mensen. Dat hebben ze deze week ook laten zien.

 Copyright:VRT
© VRT

Hansje en Grietje

Voor de sprookjesmusical 'Hans en Grietje' krijgen Ianthe Tavernier en Wout Verstappen versterking van bekende gezichten. Ilse La Monaca uit Buurtpolitie pakt als 'Boze Heks' haar eerste rol in een musical. Matthew Michel uit Ghost Rockers geeft gestalte aan de 'Prins'. Vanaf oktober 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent.

Koen Crucke

Voor al jouw pralines, slagroomtaarten, eclairs en kerststronken, één adres: Koen Crucke. Hij wil patissier worden. In september start Koen met een opleiding banketbakker aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Als Koen zijn diploma behaalt, zal dat zijn eerste diploma zijn.

Tom Waes

Tom Waes heeft de Russische televisie gehaald met zijn WK-lied "Dva Vodka (Spasiba)". Tom legde vriendelijk uit dat het om een grap gaat.

Liefde voor Muziek

VTM heeft aan zijn kijkers gevraagd wie ze graag willen voor de vijfde reeks van 'Liefde voor muziek'. Marco Borsato, Laura Tesoro, Willy Sommers, Milow en Jelle Cleymans genoten de voorkeur in de stemming.

Karen Damen

Karen Damen heeft beslist om deze zomer niet op te treden. Ze wil tot rust komen na haar eerste soloplaat, een uitverkochte Lotto Arena en haar eigen modecollectie.

Niels Destadsbader

Luc Alloo is begonnen met de opnames voor een nieuws seizoen van 'Alloo bij…' op VTM. Eén van zijn gasten is Niels Destadsbader. Eerder volgde Luc Alloo al Will Tura en Christoff.

Giovanni Kemper

Giovanni Kemper speelt de hoofdrol in de musical 'Aladdin'. Volgens Giovanni heeft hij dat te danken aan z'n deelname aan 'Steracteur Sterartiest'. 'Aladdin, de musical' speelt vanaf 18 mei tot 9 juni 2019 in Antwerpen, Hasselt en Gent.

Shane Hendrix

De Amerikaanse ster Nicki Minaj gaat in zee met Shane Hendrix, een deelnemer van 'The Voice van Vlaanderen', voor zijn nieuwe single "Party Like A Rockstar". Toen Nicki Minaj het liedje hoorde, begon ze spontaan te rappen. Ze is dan de studio ingedoken om haar touch aan het nummer mee te geven.

Tom Dice en Kato

Toen Tom Dice en Kato onlangs samen zaten om nieuwe liedjes te schrijven, sloeg de vonk over. Ze gaan voortaan samen door het leven.

Bobbejaan Schoepen

Acht jaar na zijn overlijden wordt Bobbejaan Schoepen dit weekend geëerd met een volksfeest in Lichtaart. De oprichter van Bobbejaanland krijgt een eigen Bobbejaan Schoepenplein. En op dat plein komen twee kunstwerken die zijn carrière weerspiegelen. Het eerste kunstwerk is een neontekst met de tekst ‘Je me suis souvent demandé’, een hit van Bobbejaan uit 1964. Het tweede kunstwerk is een verzameling pictogrammen die de carrière van Bobbejaan kenmerken: zijn muzikale carrière, het pretpark... Dit kunstwerk wordt zaterdag onthuld door minister Sven Gatz.

Jarig

Deze week mochten ook een aantal artiesten het mes zetten in een grote verjaardagstaart. De gelukkigen zijn Hans De Booij (60), Wim Leys (42), Peter Van Laet (51), Chris Van Tongelen (50) en Urbanus (69).

Concerten

Youssou N'Dour: 27 juli: Paleis 12, Brussel Janelle Monáe: 8 september in Ancienne Belgique, Brussel Rick Astley: 21 september in Ancienne Belgique, Brussel Marcus Miller ft. Selah Sue: 5 december in La Madeleine, Brussel Mariah Carey: 14 december 'All I want for Christmas is you'-tour in Vorst Nationaal, Brussel Snow Patrol: 22 januari in Vorst Nationaal, Brussel