Zondag Vosdag

g

Op dinsdag 29 november zal het 2 jaar geleden zijn dat de wereld stil stond toen het bericht kwam dat Luc De Vos het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde.

Luc De Vos Copyright:Gorki
Luc De Vos © Gorki

Op dinsdag 29 november zal het 2 jaar geleden zijn dat de wereld stil stond toen het bericht kwam dat Luc De Vos het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde. Luc wou geen straat of plein met zijn naam. Laat staan een standbeeld. Een nieuw en jaarlijks festival rond literatuur en muziek in Gent, ter ere van Luc De Vos, dat had hij wel kunnen smaken. Zo ontstond de idee Zondag Vosdag.

Luc De Vos Copyright:De Standaard
Luc De Vos © De Standaard

ZONDAG VOSDAG

Een evenement op 6 podia rond de Gentse Kouter. Zondag Vosdag werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd en goed bevonden. Daarom werd besloten om er een jaarlijks terugkerend festival te maken.

Op zondag 27 november wordt de tweede editie georganiseerd. En daarbij draait het niet louter rond de figuur van Luc De Vos. De leidraad is zijn onstilbare honger naar verse literatuur, muziek, comedy en dans. Denk daar verse friet met stoverij en een stevige pint bij. De organisatoren Gorki, Paard van Troje, Handelsbeurs en Democrazy beloven een boeiend en verrassend programma waarvoor Luc De Vos zelf als eerste een toegangskaart gekocht zou hebben.