Zappa speelt Zappa

g

Frank Zappa wordt op maandag 16 oktober door zijn zoon Dweezil Zappa geëerd met een grandioos concert.

 Copyright:BB
© BB

Frank Zappa wordt op maandag 16 oktober door zijn zoon Dweezil Zappa geëerd met een grandioos concert. Kort samengevat: Zappa speelt Zappa. Het concert vindt plaats in Bozart in Brussel. Luchtgitaren zijn toegelaten.

Dweezil speelt sinds 2006 liedjes en klassiekers uit het uitgebreide oeuvre van zijn legendarische vader. Materiaal is er genoeg want Frank Zappa bracht meer dan 100 albums uit.

Sinds vorig jaar is Dweezil Zappa in een rechtzaak verwikkeld met zijn broer Ahmet en zus Diva over de registratie en het commercieel gebruik van de familienaam Zappa. Dweezil bleef niet bij de pakken zitten. Hij veranderde de naam van zijn tour in 50 Years of Frank: Dweezil Zappa Plays Whatever The F@%K He Wants. Met behulp van crowdfunding ging Dweezil het juridisch gevecht aan over het gebruik van zijn eigen naam.

KUIPKE IN GENT

29 jaar geleden, meer bepaald op 10 april 1988, speelde Frank Zappa zijn laatste concert op Belgische bodem in het Kuipke in Gent. De humorist, componist, gitarist en dirigent trok alle registers open en gaf er zijn laatste vaderlandse masterclass in geniale gekte.

Frank Zappa overleed in 1993 op 52-jarige leeftijd.