Meise huldigt Jo Vally

g

Met zijn hit "Wolvertem city" bezingt Jo Vally de liefde voor zijn mooie Vlaams-Brabantse dorp Wolvertem, gelegen aan de groene rand van Brussel.

 Copyright:cnrrecords
© cnrrecords

"Wolvertem city, dat ik als m'n eigen broekzak ken. Ja da's waar ik geboren ben." zingt Jo Vally in zijn hit "Wolvertem city". Dat Wolvertem, dat is een deelgemeente van Meise, en het lied is dan ook al snel opgevallen bij het gemeentebestuur van Meise. Op woensdag 18 november huldigt de dienst cultuur van Meise Jo Vally voor zijn carrière en voor zijn lied "Wolvertem city" waarmee hij de gemeente Meise (Wolvertem) weer wat extra op de kaart heeft helpen zetten. De Vlaamse zanger zal die avond het 'Gulden boek' mogen tekenen, een eer die eerder al te beurt viel aan Eddy Merckx, Jef Burm en Jan Theys.

"Ooit komt er een dag dat ik wel weg moet gaan", zingt Vally. "Nog veel te vroeg dat weet ik, maar ik denk er wel eens aan. Ik hoop dat deze tekst dan op mijn graf zal staan en dat in Wolvertem dit liedje blijft bestaan." Dus: Jo Vally en Wolvertem forever!