André Brasseur heeft zijn eigen ster in Bokrijk

g

Er schittert een ster van André Brasseur op de ‘Walk of fame’ in Bokrijk.

 Copyright:André Brasseur
© André Brasseur

Na zijn memorabel optreden op in de Marquee tijdens Pukkelpop deze zomer is André Brasseur begonnen aan zijn tweede carrière. Op vrijdag 7 oktober begint hij, samen met zijn band, aan een nieuwe tournee in Club Den Amber in Diest.

EEN STER

Voortaan schittert er ook een ster van deze Hammond-virtuoos op de ‘Walk of fame’ in Bokrijk. André volgt daarmee de keizer van het Vlaamse lied, Will Tura . Bezoekers aan de Expo 'De Sixties' kunnen de boeiende periode van 1958 tot 1973 herbeleven aan de hand van een interactieve identiteitskaart. Doorspekt met anekdotes en foto’s uit het leven van André Brasseur. “Het verhaal van André Brasseur vormt een mooie aanwinst voor onze reeks identiteitskaarten van bekende personen die aan deze tijdsperiode gelinkt kunnen worden”, zegt Igor Philtjens, voorzitter van vzw Het Domein Bokrijk en gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. “Deze nieuwigheid is meteen ook een goede reden om een bezoek te brengen aan Bokrijk. Het Openluchtmuseum is dit najaar langer geopend, nog tot en met 23 oktober.

EARLY BIRD

André Brasseur is de meester van de Hammondorgels. Zijn grootste instrumentale hit is 'Early bird'. Daarnaast zijn er ook nog de klassiekers 'Big Fat Spiritual' en 'The Kid', die wereldberoemd werden als indikatieven bij Radio Veronica. Je hoort de hammond van André ook op de intro van 'What's a woman' van Vaya Con Dios.