Paul Michiels zingt in het dialect

g

'n Air'ke in 't Hésts probeert de lokale armoede in kaart te brengen

 Copyright:TTT ARTISTS
© TTT ARTISTS

Paul Michiels, één van de Ridders van de Orde van de Zwaan in zijn geboortedorp Heist-op-den-Berg, brengt een single uit in het plaatselijk dialect ten voordele van vzw Den Draai, een Heistse vereniging die (kans)armen ondersteunt. Het idee ontstond na een gesprek met beleidsverantwoordelijken waaruit bleek dat tien procent van de Heistse bevolking - meer dan 4.000 Heistenaren - onder de armoedegrens leeft, een problematiek waar ook Paul Michiels reeds op jonge leeftijd mee geconfronteerd werd.
"Toen ik als klein manneke met mijn vader mee op melkronde ging, waren er sommige klanten die hun melk niet konden betalen. 'Ach, laat maar zo', zei ons vader dan. Dat is me altijd bijgebleven, die armoede zo dicht bij huis. Met deze single kan ik nu misschien iets betekenen voor mensen die zich in dergelijke situatie bevinden", zegt Michiels.
'n Air'ke ("melodietje" in het algemeen Nederlands) is voor 7 euro te koop in Cultuurcentrum Zwaneberg en bij de Dienst Toerisme van Heist-op-den-Berg. "Ik hoop dat veel mensen de single kopen en dat het een soort Heists volksliedje mag worden", besluit Paul Michiels.