De documentaire 'Toy, the making of a band in the 70's'

g

Op zaterdag 10 september stellen de groepsleden van Toy de documentaire ‘Toy, the making of a band in the 70's’ voor

 Copyright:Toy
© Toy

Op zaterdag 10 september stellen de groepsleden van Toy de documentaire Toy, the making of a band in the 70's voor. Het is een film uit de succesjaren van de Vlaamse popgroep Toy, die we kennen van hun klassieker Suspicion.

Toy werd in 1974 opgericht door Theo Van Hemelrijk en Harry Woods. Ze hadden elkaar gevonden in het toenmalige jeugdhuis De Vaandrig in Sint-Amands. Vanaf de jaren 80 werd Toy bij het brede publiek bekend. De hit Suspicion had daar duidelijk iets mee te maken. Ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland genoten ze van hun succes. Toy heeft zelfs nog in het voorprogramma van – de toen nog niet zo bekende – Supertramp gespeeld.

 Copyright:Toy
© Toy

Theo Van Hemelrijk had in de jaren 70 een goeie 8mm-camera. Daarmee werden er heel wat unieke filmopnames van de groep gemaakt. Samen met originele foto’s en audiomateriaal kwam de documentaire ‘Toy, the making of a band in the 70's’ tot stand.

In het bijzijn van de originele groepsleden van Toy wordt deze film voorgesteld op zaterdag 10 september. Om 20u30 in CC Bornem.

Meer info vind je hier: www.toyofficial.be