Eerste album van Arne Vanhaecke

g

Arne Vanhaecke is trots op zijn eerste album.

 Copyright:RR
© RR

Singer-songwriter Arne Vanhaecke is trots op zijn eerste album. Het ligt in de winkel onder de artiestennaam Low Budget Jet Set.

De eerste single High Maintenance Guy was het startschot van een succesvolle huiskamertournee vooraleer hij deze cd op de wereld los liet. Vorig jaar trok Arne door Europa als straatmuzikant. Ergens onderweg tussen Dublin, Malaga, Kopenhagen, Praag en Milaan schreef hij een album bijeen vol crunchy lo-fi indie pop. Een beetje Beck, een vleugje Eels, een tikje Sufjan Stevens, maar vooral zijn eigen goesting.

Arne Vanhaecke stelde zich de vraag wat een steeds sneller bewegende wereld teweeg brengt bij een jongvolwassene. Voor Arne blijven liedjes de beste manier om een verhaal te vertellen en mensen te verbinden.

EEN APPEL

Als je de muziek van dit album wil downloaden, moet je bij Arne een appel kopen. Dan krijg je een gratis code. De appels zijn een knipoog naar de wereldberoemde uitspraak van kunstschilder Cézanne: Met een appel zal ik Parijs verbazen.

WERELDTOURNEE

Deze ongewone aanpak inspireert Arne Vanhaecke om nog een stap verder te gaan. Dit najaar vertrekt hij op wereldtournee. Met zijn gitaar, een zak appels en couchsurfing.com. Meer heeft hij niet nodig.