Geen vijgen na Pasen voor de showbizz

g

Zelfs in de kalme paasvakantie is er nieuws over onze artiesten. Een overzicht.

 Copyright:VRT
© VRT

Johan Stollz

Droevig nieuws in de showbizz. Johan Stollz is op paasmaandag overleden op 88-jarige leeftijd. In 1968 werd hij wereldberoemd in het programma Canzonissima met zijn klassieker "Concerto voor jou Natasha".

Nathalie Meskens

Het Thaise restaurant Nimman, dat Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck drie jaar geleden samen openden, is failliet. "Het is niet eenvoudig om in deze tijden rendabel te blijven met een horecazaak”, reageert Jeroen Van Dyck in Dag Allemaal. Jeroen zal wel actief blijven in het restaurant Yam Thai.

Liam Gallagher

Liam Gallagher komt op woensdag 21 november naar Vorst Nationaal. Het enfant terrible van de Engelse rock én de helft van Oasis komt er zijn jongste album ‘As You Were’ voorstellen. Dat gaat vuurwerk geven.

Ian Thomas

Ian Thomas keert definitief terug naar België. Zijn Amerikaanse droom heeft hij opgeborgen. Daarvoor heeft hij eerst zijn manager bedankt voor bewezen diensten. Hij wil nog steeds de wereld veroveren, maar dan op zíjn eigen manier.

Sennek

Volgende maand trekt Sennek naar Lissabon om ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Sennek zal tijdens de eerste halve finale het nummer "A Matter Of Time" brengen. Sennek zal als vierde artieste haar liedje zingen.

Baba Yega

Na de shows en de bioscoopfilm, ligt vanaf 2 mei nu ook de eerste strip van Baba Yega in de winkel. Met de titel "De Orde van S.N.O.T.".

Balthazar

Minder goed nieuws voor Balthazar. De violiste Patricia Vanneste stapt na veertien jaar uit de groep. Niet door ruzie, wel door het harde tourschema en de nood aan nieuwe uitdagingen. Patricia zal wel nog te horen zijn op het vierde album van Balthazar. Daarna gaat ze aan haar eerste soloalbum werken.

Levellers

Op 10 november komen The Levellers naar De Roma om een feestje te bouwen. Ze bestaan namelijk 30 jaar. En dat wordt gevierd met een een exclusief Belgisch concert. Je mag dan gerust meezingen met de klassiekers zoals "One way", “What A Beautiful Day”, “Levelling The Land” en “Fifteen Years”.

Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland komt naar zaal Zappa op het Kiel in Antwerpen. Niet als acteur, wel als muzikant. Samen met zijn groep speelt hij 2 concerten naar aanleiding van zijn wereldtournee ‘Reckless’. Op dinsdag 19 juni en woensdag 20 juni stelt Kiefer zijn album "Down In A Hole" voor. Kiefer Sutherland is bekend als Jack Bauer uit de populaire serie 24.

Coldplay

In het programma 'Vandaag over een jaar' van Cath Luyten wou Noa Muysoms, die een longtransplantatie onderging, heel graag naar het concert van Coldplay gaan. Door een bloeding in de darmen kon Noa haar favoriete groep niet zien. De jongens van Coldplay waren wel zo vriendelijk een videoboodschap op te nemen én tijdens hun concert een liedje aan haar op te dragen.

Nekka

Jarenlang was Nekka-Nacht hét feest van de Nederlandstalige muziek. Op zaterdag 21 april wordt het 25-jarig jubileumjaar gevierd in De Roma. Aanvankelijk gedurende 2 avonden. Door de slechte kaartenverkoop, wordt een show geschrapt. De artiesten die optreden zijn Brihang, Wally, Kommil Foo, Yevgueni en Hannelore Bedert.

Mama's Jasje

Op vivavlaanderen.be kan je nu de biografie van Mama’s Jasje lezen en bekijken. Met opmerkelijke gebeurtenissen zoals de Zamu-awards en Radio 2 Zomerhit. Met het verhaal achter de succesvolle Hommage-albums, de soloprojecten en de Baccarabeker. Aangevuld met leuke foto’s en meer dan 70 video’s uit het rijke VRT-archief.

La Rocca

Dit weekend valt het doek over de legendarische danstempel La Rocca in Lier. Met de sluiting van dit dansicoon eindigt een tijdperk van megadancings. La Rocca was dertig jaar een begrip in Vlaanderen.

Coely

Met Coely blijft Tomorrowland inzetten op een breder aanbod. Naast de vele dj's staat er op de affiche van het dancefestival ook livemuziek. Na het geslaagde experiment met Oscar and The Wolf vorig jaar. Dua Lipa en Underworld stonden al op de affiche. Coely versterkt het hiphoppodium waarmee Tomorrowland straks uitpakt. Tomorrowland vindt plaats van 20 tot 22 juli en van 27 tot 29 juli in De Schorre in Boom en is uitverkocht.

Johnny Cash

De zomeraffiche van Openluchttheater Rivierenhof in Deurne raakt stilaan vol. Bij de nieuwste toevoegingen zitten onder meer de eenmalige Radio 1 Johnny Cash-sessie op 22 juni en De Grungblavers op 15 augustus. Eerder was al de komst bekendgemaakt van binnen- en buitenlandse toppers zoals Bonnie Raitt, Steve Winwood, Selah Sue, Elvis Costello en Calexico.