Artists for India

g

Op maandag 19 december 2016 wordt er in de Ancienne Belgique een unieke avond Artists For India georganiseerd.

 Copyright:AB
© AB

Op maandag 19 december 2016 wordt er in de Ancienne Belgique een unieke avond Artists For India georganiseerd. De integrale opbrengst is voor Music for life en meer bepaald voor de Indische organisatie National Domestic Workers Movement van de Belgische zuster Jeanne Devos, die zich inzet voor hulp aan de armen in de sloppenwijken van Bombay in India.

Roos Van Acker presenteert Artists for India en kondigt die avond de optredens aan van Jacle Bow, het huisorkest van de AB, Adamo, Clouseau , Frank Vander Linden en Het Zesde Metaal. Al deze artiesten zeiden spontaan ja op de vraag om deel uit te maken van dit speciale concert.

Artists For India is geïnspireerd op George Harrison's Concert For Bangladesh. Met optredens en samenwerkingen van topartiesten die nooit eerder samen op een podium stonden.

Jeanne Devos stapte in 1960 de boot op richting India in de veronderstelling dat ze haar thuisland en familie nooit meer zou terug zien. In de sloppenwijken van Bombay wijdde ze haar leven aan mensen die in nood waren. Ze startte er de organisatie Domestic workers, om één van de meest precaire groep van de Indische samenleving te ondersteunen. Voornamelijk kinderen en jonge vrouwen die het huishouden doen van andere families en als (seks)slaven worden behandeld. Aanvankelijk verklaarde iedereen haar gek dat ze net die groep van werknemers wilde verdedigen, maar Jeanne volhardde in haar missie en vandaag is haar organisatie 'National Domestic Workers Movement' over heel india uitgegroeid. In 2005 werd Jeanne terecht genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.