Iedereen tegen kanker

g

Morgenavond staat de uitzending Bart & Gasten deels in het teken van Iedereen tegen kanker.

 Copyright:VRT
© VRT

Morgenavond staat de uitzending Bart & Gasten deels in het teken van Iedereen tegen kanker, de actie van Eén en Kom op tegen kanker waarbij Vlamingen worden opgeroepen om samen actie te ondernemen tegen kanker.

Voor deze actie gaan Bart Peeters en K3 liedjes zingen voor zieke kinderen op de afdeling kinderoncologie in het UZ Gent.

Een aantal jaren geleden was Bart daar al eens geweest samen met Joost Zweegers van Novastar. Toen speelden ze verzoeknummers. De jongsten vroegen vaak K3-liedjes. Dat bracht Bart op het idee om dit jaar K3 te bellen. En ze wilden onmiddellijk meedoen.

Bart: Optreden voor kinderen die vechten tegen kanker is een heel intense ervaring. Op zo’n dag raak je doordrongen van respect voor de kinderen, hun ouders, broers, zussen en de begeleiders. Ook Klaasje, Marthe en Hanne zijn onder de indruk van het bezoek. Natuurlijk wilden we er samen met Bart voor zorgen dat de kinderen even alles konden vergeten en gewoon samen zalig liedjes zingen.

NIEUW DUET

Tijdens de grote Iedereen tegen kanker-show op zondag 30 april haalt Bart Peeters trouwens weer zijn zangtalent boven voor een nieuw, verrassend duet.