Jan Hautekiet en Sien Eggers gaan samen toeren

g

In de nieuwe voorstelling 'God Only Knows' vertelt Jan over de verhouding van de popmuziek tot het geloof.

 Copyright:Koen Bauters
© Koen Bauters

Popmuziek wordt vaker dan je zou denken als des duivels beschouwd. En toch zijn veel van die “duivelse” artiesten opvallend met het geloof bezig. Denk maar eens aan, bijvoorbeeld, (What if God was) One Of Us van Joan Osbourne, Losing My Religion van REM, Dear God van XTC en My Sweet Lord van George Harrison.

Jan Hautekiet: "God Only Knows" is een concerttoer; de nadruk ligt op de muziek, maar we gebruiken die muziek vooral om de nadruk te leggen op de verhouding tussen popsongs - die toch door veel mensen als des duivels worden beschouwd - en religie, godsbesef en zingeving. We zoeken uit waar artiesten bezig geweest zijn met geloof, pro of contra, en waar de popmuziek dienstig is geweest in het beleven van de religie, met name in gospelvieringen, beatmissen, enzovoort".

Jan Hautekiet vertelt, en hij speelt piano en orgel, maar hij is niet de enige op het podium tijdens God Only Knows. Jan wordt bijgestaan door Sien Eggers (ceremoniemeester, Deus Ex Machina), Chantal Kashala (zang), Nina Babet (zang), Sylvana Djoemat (zang), Roeland Vandemoortele (gitaar en zang), Ron Reuman (drums) en Axl Peleman (bas).

De première van God Only Knows is op vrijdag 8 januari in CC Het Bolwerk in Vilvoorde en nadien trekken Jan Hautekiet & Co nog door Vlaanderen, van Aarschot tot Zele.