Jong talent maakt videoclips voor Radio 1

g

Op zaterdag 16 september pakt Radio 1 uit met de tweede editie van De Lage Landenlijst.

 Copyright:VRT
© VRT

Op zaterdag 16 september pakt Radio 1 uit met de tweede editie van De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Radio 1 ging deze zomer op zoek naar jong talent om een aantal liedjes uit De Lage Landenlijst in beeld te brengen met een videoclip. Vijf originele videoclips zijn het resultaat en zijn vanaf vandaag te zien op de Facebook-pagina van Radio 1. Het gaat om drie stop-motionclips, een animatiefilmpje en een live action-filmpje. De 5 klassiekers die nieuwe beelden kregen zijn Welterusten, meneer de president van Boudewijn De Groot, België van Het Goede Doel, Mijn vlakke land van Jacques Brel, Jennifer Jennings van Louis Neefs en Bagagedrager van Spinvis. Deze week wordt elke dag een van de clips gepubliceerd op de Facebook-pagina van Radio 1.

Jan en Jan

De presentatie van De Lage Landenlijst is in handen van Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske, de Nederlandse radio- en tv-maker die in Vlaanderen vooral bekend is van zijn legendarische Twee Meter-sessies.

Op maandag 18 september is er in De Roma in Borgerhout De Lage Landen Sessie. Met optredens van Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Spinvis, Kommil Foo, Kris De Bruyne, Frank Vander linden, Frank Boeijen en Maaike Ouboter.

Tijdens de eerste editie van De Lage Landenlijst eindigde het liedje Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List op nummer 1. Zij haalden het van Mia van Gorki en Testament van Boudewijn de Groot.