Het was rustig in de muziek

g

De muzikale boog moet niet altijd gespannen staan. Het was een kalme week voor onze artiesten. Ze warmen zich ongetwijfeld op voor een warme zomer.

 Copyright:VRT
© VRT

Paul Severs

Paul Severs geeft op zondag 10 juni een unieke show naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag. Het wordt een muzikaal overzicht van meer dan 50 jaar Vlaamse hits. Afspraak in het ArjaanTheater in Geraardsbergen.

Eurovisiesongfestival

Volgende week is het zover. Sennek zal de Belgische driekleur verdedigen op het Eurovisiesongfestival. In Lissabon zal ze een zwarte jurk dragen van de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho. Niet iedereen is er wild van. Sennek alvast wel. En ze zal het goed doen. Deze week werd ook de Belgische jury voorgesteld. Laura Tesoro, Tom Dice, Lady Linn, Wouter Vander Veken en juryvoorzitter Bob Savenberg zullen de punten voor België geven. Tijdens de finale-avond op 12 mei zal Danira Boukhriss Terkessidis de punten van België aan heel de wereld verkondigen.

Baba Yega

Baba Yega probeert nu ook na België en Duitsland ook Groot-Brittannië te veroveren. Vorige week stond Baba Yega in 'Britain's Got Talent', de Britse versie van 'Belgium's Got Talent'. Ze maakten bij de jury grote indruk met hun act en kreeg prompt vier keer een yes, waardoor ze doorstoten naar de volgende ronde. Op de sociale media werd er intussen gemord.

Avicii

Vorig weekend kregen de Brugse toeristen vanuit de klokkentoren van het Brugse belfort een eerbetoon te horen aan Avicii. Beiaardier Wim Berteloot speelde de wereldhits Wake me Up en Hey Brother van de onlangs overleden dj.

Kathleen Aerts

Kathleen Aerts, voormalig zangeres van K3, kreeg deze week onverwachts bezoek van een kudde olifanten. Ze kwamen hun dorst lessen aan haar zwembad in Zimbabwe. Samen met haar man runt ze het Zuid-Afrikaanse reisbureau Stieve Wonder Tours.

Het Groot Verlof

Op 12 augustus moet je tijdens Het Groot Verlof in Leuven op de Grote Markt zijn. Daar worden alvast ’t Hof van Commerce, hiphoplegende Grandmaster Flash en The New Power Generation – Celebrating Prince verwacht. Allen daarheen.

Stromae

Vorige week verbaasde Stromae de wereld met nieuwe muziek. Hij schreef het bijna 9 minutenlange liedje Défiler voor zijn modelabel. Bij het Nederlandse RTL Late Night vertelde hij ook dat we binnenkort nog meer muziek van hem mogen verwachten.

Adamo

Op 20 juli moet je in de Gentse Opera zijn. Daar treed voor het eerst tijdens De Gentse Feesten Adamo op. De organisatoren van Boomtown zijn trots om deze Grote Meneer te mogen ontvangen.