Beeldige Blanche

g

De Belgische zangeres Blanche heeft tijdens de tweede repetitie van het Eurovisiesongfestival haar podiumoutfit gedragen

 Copyright:RR
© RR

De Belgische zangeres Blanche heeft tijdens de tweede repetitie van het Eurovisiesongfestival in Kiev voor het eerst haar podiumoutfit gedragen: een lange witte jurk in tule, met zilveren bloemen. Het is een ontwerp van de Brusselse ontwerpster Johanne Riss. Blanche vindt het kleed heel mooi.

MEDIA

Blanche treedt op in de eerste halve finale op dinsdag 9 mei. Komende week staat VRT in het teken van het Eurovisiesongfestival. Kijkers, luisteraars en surfers kunnen op allerlei manieren mee genieten van het muziekfestival en op verschillende VRT-kanalen extra duiding of een blik achter de schermen vinden.

RADIO

VRT-radio besteedt graag aandacht aan het populaire muziekfestival. Radio 2 geeft op de avond van de eerste halve finale geregeld updates met Caren Meynen en Vanessa Vanhove. Als Blanche de finale haalt, waar we van uit gaan, zendt Radio 2 de slotavond op zaterdag 13 mei integraal uit. In de ochtendshow op MNM is Peter Van de Veire live te horen vanuit Kiev met updates over Blanche en weetjes achter de schermen. En ook Studio Brussel zal aandacht besteden aan het festival.

TELEVISIE

Eén zendt de 2 halve finales en de finale uit. Peter Van de Veire geeft commentaar vanuit Kiev in Oekraïne, waar het festival plaatsvindt. Voorbeschouwingen krijg je in het programma Van Gils & het songfestival. Het journaal brengt telkens een verslag vanuit Kiev. De kleinste fans van het Eurovisiesongfestival kunnen terecht bij Ketnet, waar Ketnet swipe op zaterdag 13 mei helemaal aan het Eurovisiesongfestival gewijd is. Canvas focust zich in Terzake op de plek waar het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, met een verslag over Oekraïne.