deFilharmonie krijgt een nieuwe naam

g

deFilharmonie, het Belgische symfonieorkest dat de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis heeft, verandert van naam.

 Copyright:RR
© RR

deFilharmonie, het Belgische symfonieorkest dat de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis heeft, verandert van naam. Het orkest heet vanaf nu Antwerp Symphony Orchestra.

Met de nieuwe naam wil het orkest de band met de thuisstad verstevigen en uitdragen op buitenlandse podia. Want het Antwerp Symphony Orchestra wil zowel in Antwerpen als daarbuiten grenzen verleggen en #thesoundofantwerp overal laten weerklinken.

Met de keuze voor Antwerp in de naam wil het orkest haar maatschappelijk engagement naar de stad toe concretiseren. Het Antwerp Symphony Orchestra wil dan ook de verschillende bevolkingsgroepen, die deel uitmaken van het stedelijk weefsel, ontroeren en inspireren.

VERSCHILLENDE NAAMSVERANDERINGEN

Het Belgisch orkest veranderde in het verleden al een paar keer van naam. In 1955 werd het opgericht als Philharmonie van Antwerpen. In januari 1985 werd dat Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en enkele maanden later Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen. Sinds september 2002 was het Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen of beter bekend als deFilharmonie.

PIXAR

Antwerp Symphony Orchestra brengt in oktober Pixar in Concert in de Koningin Elisabethzaal. Daarbij speelt het orkest klassieke muziek bij beelden van de animatiefilms van Pixar. De bekendste films zijn Toy Story, Cars en Finding Nemo.