Op zoek naar het beste Nederlandstalige lied

g

Op zaterdag 15 oktober zenden Radio 1 en de Nederlandse zender NPO Radio 5 De Lage Landen Lijst uit.****

Jan Hautekiet Copyright:Joost Joossen
Jan Hautekiet © Joost Joossen

Radio 1 lanceert samen met het Nederlandse Radio 5 en de Taalunie de Lage Landenlijst. Deze gemeenschappelijke muzieklijst met de beste liedjes uit Vlaanderen en Nederland is een primeur in de radiogeschiedenis.

Vanaf maandag 3 oktober kunnen luisteraars uit Vlaanderen en Nederland hun stem uitbrengen op een suggestielijst van 100 liedjes, samengesteld door 40 prominenten en muziekliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland. Maar je kan zelf ook een liedje toevoegen dat niet in de lijst staat. De Lage Landenlijst focust zich niet alleen op muziek, maar ook op taal. Het wordt dan ook het orgelpunt van de Week van het Nederlands, georganiseerd door de Taalunie.

Wordt het Ramses Shaffy, Boudewijn De Groot, Gorki, Raymond van het Groenewoud , Louis Neefs , Wim De Craene of een ander liedjeskunstenaar? Spanning gegarandeerd, want het is voor het eerst in de radiogeschiedenis dat er een Top 100 wordt uitgezonden van de beste liedjes uit Vlaanderen én Nederland.

De Lage Landenlijst wordt uitgezonden vanuit Baarle-Nassau, precies op de grens van Vlaanderen en Nederland. Luisteren en meezingen van 9u tot 17u op zaterdag 15 oktober. Jan Hautekiet presenteert samen met Frits Spits de Lage Landenlijst. Ook de nieuws- en verkeersbulletins krijgen die dag een Vlaamse-Nederlandse kleur. Radio 1 en Radio 5 brengen die dag een mix van het belangrijkst nieuws uit Vlaanderen én Nederland.