Geen concerto meer voor Johan Stollz

g

De zanger uit Oostakker overleed op 88-jarige leeftijd.

 Copyright:Johan Stollz
© Johan Stollz

Op 2 januari 1930 werd Joannes Lucas E.J. Stolle in Eeklo geboren als zoon van een houthandelaar. Hij studeerde piano aan het muziekconservatorium in Gent.

Natasha

In 1968 werd Johan Stollz wereldberoemd met het liedje "Concerto voor jou Natasha" waarmee hij deelnam aan Canzonissima. Van dit liedje gingen er meer dan 180.000 exemplaren over de toonbank. Het liedje is een ode aan een meisje dat hij leerde kennen toen hij op erg jonge leeftijd in Hongarije werd uitgenodigd.

"Concerto voor jou Natasha" was daarna zo populair dat heel wat ouders hun dochter de naam Natasha gaven. Johan kreeg zelfs meerdere keren de vraag om peter te worden. In 2010 kreeg "Concerto voor jou Natasha" een plaats in De Eregalerij van Radio 2.

In 1971 nam hij opnieuw deel aan Canzonissima met het liedje "Immigrant".

Pianist

Johan Stollz was een veelgevraagde componist en pianist. Voor Elizabeth Taylor en Richard Burton gaf hij ooit het beste van zichzelf. Johan was ook huispianist in het Hotel Bel Air in Beverly Hills.

Van 1981 tot 1984 was hij de coach van de West-Vlaamse ploeg in de Baccarabeker.

In het programma De Tabel van Mendeljev met Ben Crabbé zat Johan Stollz achter de piano voor de muzikale omlijsting.

In 2016 was hij te zien in het VIER-programma The Show Must go On. Een jaar later ontving hij de Stadsmedaille van de Stad Eeklo.