Bart Kaëll zingt "Chez Laurette"

g

Na zijn televisie-optreden in "Het huis" op één kwam er zoveel vraag naar de versie van Bart Kaëll zijn "Chez Laurette", dat hij het uitbrengt als single.

 Copyright:B.Kaëll
© B.Kaëll

Het programma "Het huis" van dinsdag 20 oktober draaide rond Luc Appermont. Hij werd 24 uur opgesloten in “Het huis”, weg van de bewoonde wereld, om er te vertellen over zijn leven, samen met gastheer Eric Goens.
Het was vaak emotioneel, onder meer toen Luc vertelde over de laatste jaren van zijn dementerende moeder.

Als het op eten maken aankwam, werd al vlug de hulp ingeroepen van een verrassingsgast, en dat was niemand minder dan Bart Kaëll. Want bleek dat Luc Appermont geen echte keukenprins is, maar wel heel graag lekker eet, en daar zorgt Bart dan voor ten huize Appermont-Kaëll.

’s Avonds werd de dag afgesloten buiten in de tuin, bij een klein kampvuur, en daar stond (surprise!) : een piano. Bart Kaëll zong speciaal voor zijn Luc het lied “Chez Laurette” van Michel Delpeche, en dat was, alweer, een ontroerend moment.
Naar dat lied kwam zoveel vraag dat Bart de studio indook, en “Chez Laurette” opnieuw opnam, aan de piano, in het Frans. (Bart had het lied eerder uitgebracht op een album, in een vertaling van Johan Verminnen) "Chez Laurette" komt nu uit als single, en is vanaf vrijdag verkrijgbaar. De opbrengst gaat naar ‘Music for life’.