Een muzikale keek-op-de-week

g

De voorbije dagen zat onze brievenbus afgeladen vol met leuke en minder leuke berichten over de muziekwereld in Vlaanderen.

 Copyright:VRT
© VRT

Marcel

Marcel Vanthilt kondigde begin deze week aan dat hij werkt aan een nieuw televisieprogramma, waarbij hij als proefkonijn zich wil laten onderzoeken hoe oud een mens écht kan worden. Daarnaast werkte hij in alle stilte aan een eerste soloalbum dat volgende maand in de rekken zal liggen.

Boef

Tijdens zijn eerste optreden in ons land werd Boef in discotheek Bocca in Destelbergen uitgejouwd. Het was de bedoeling dat Boef tijdens dit optreden zich zou verontschuldigen voor zijn omstreden uitspraken. Toen hij een uur te laat binnen kwam en zijn microfoon niet naar behoren werkte, werd hij door zijn fans ei zo na met pek en veren buiten gedragen. Boef verliet de tent na een kwartier.  Boef krijgt herkansing tijdens het Replay Festival in Herentals op 28 april.

Kendrick

Dinsdag zette Kendrick Lamar Het Sportpaleis op zijn kop met een formidabel concert in het kader van zijn Dawn-wereldtournee. Wie er niet bij kon zijn, kan wel binnenkort een kaartje kopen voor Pukkelpop. Op zaterdag 18 augustus komt Kendrick naar Kiewit. Het wordt zijn tweede passage. Want in 2013 stond hij al eens op het hoofdpodium van Pukkelpop.

Bon Iver

Bon Iver geeft op donderdag 25 oktober een concert in Vorst-Nationaal. Nadat hij begin 2017 nog zijn wereldtournee noodgedwongen annuleerde. Met wat vertraging komt Bon Iver zijn jongste album "22, A Million" live voorstellen.

Doe Maar

Doe Maar, de Nederpoprevelatie uit de jaren 80, viert zijn 40ste verjaardag. Daarom gaat de groep onder de titel ‘Er verandert NIX’ op een uitgebreide clubtour.  De tournee doet ook driemaal ons land aan. Op 7 oktober concerteert Hennie Vrienten & co in de Brusselse Ancienne Belgique en op 8 november in De Roma in Antwerpen.  Wegens heel groot succes komt er een extra-concert bij op 9 november in De Roma.

Coely

Op 27 februari werden de Ultima's, de Vlaamse Cultuurprijzen, in de Arenbergschouwburg in Antwerpen uitgereikt. Na haar 2 MIA's kreeg Coely een Ultima in de categorie muziek. “Voor haar fantastische parcours en haar unieke bijdrage aan onze muziekindustrie”, klonk het. Ze is de eerste urban-artiest die deze award op haar schouw mag zetten.

Sennek

Het liedje voor het Eurovisiesongfestival van Sennek, het pseudoniem van Laura Groeseneken, is klaar. Dinsdag komt Laura naar De Madammen en stelt de Belgische inzending voor.

De Kreunaers

De Kreunaers is de nieuwe tributeband die De Kreuners eert. Zij brengen al hun klassiekers. Deze groep zag het levenslicht in Lier, de thuisstad van Walter Grootaers.  En de opperkreuner vind het goed. "Ze moeten gewoon 'gaan' en grenzeloos plezier maken op het podium. Onze comeback en hun project, dat kan alleen maar positief uitdraaien”, aldus Walter Grootaers.

Regi

Regi Mania in de Brielpoort in Deinze werd geannuleerd na tegenvallende kaartenverkoop. Dit evenement werd al eens in september uitgesteld, omdat de voorverkoop sputterde. Maar ook de herkansing op 10 maart gaat definitief niet door.  In de toekomst krijgt deze formule wel een vervolg: een typische dj-set van Regi, met gast-DJ's, een eigen decor en een lichtshow. Kortom, veel toeters en bellen.

John

John Hiatt staat op de affiche van Blues Peer. Op zondag 15 juli komt hij naar het festival in Limburg. John viert dit jaar de 30ste verjaardag van zijn album "Slow Turning" waarvan hij de meeste liedjes zal vertolken.

Christoff

Christoff is één van de gasten in de nieuwe editie van "Die Huis 2" dit najaar op Eén. Christoff laat in zijn ziel kijken in de villa van Erik Goens in Zuid-Afrika.  In het tweede seizoen van 'Die Huis' komen ook Piet Huysentruyt, Zuhal Demir, Danira Boukhriss Terkessidis en Stefaan Degand langs.

Pat

In 2020 stopt Pat Krimson met optreden.Noodgedwongen door zijn oogziekte. Pat heeft glaucoom en is daardoor bijna 40 tot 50% van zijn zicht kwijt. Krimson overweegt naar de zon te verhuizen, mogelijk op Tenerife. 

Bobbejaan

Bobbejaan Schoepen krijgt een standbeeld. Bobbejaanland gaat dit jaar fors investeren in het pretpark in Lichtaart. Er komt ook een Bobbejaan Schoepenplein en een kunstwerk voor de zanger van "Café zonder bier". De inhuldiging vindt plaats op zaterdag 9 juni.

Raymond

Raymond Van Het Groenewoud brengt op 30 maart een nieuw best of-album "Archivaris" op de markt.  Het wordt een cd-box met 4 schijven die het muzikale levenswerk van Raymond verzamelt.