Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band in De Roma

g

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band verscheen.

 Copyright:RR
© RR

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat het album Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band verscheen. Met liedjes als Lucy in the Sky with Diamonds, A Day in the Life en With a Little Help from my Friends was Sgt. Pepper grensverleggend.

De Nederlandse groep The Analogues vieren dit heuglijke feit met een tournee door Nederland en België. Op vrijdag 7 april komen ze naar De Roma in Borgerhout en op maandag 24 april naar de Ancienne Belgique in Brussel.

The Analogues is een tributegroep die zich graag waagt aan de liedjes van The Beatles. Zij spelen deze klassiekers op de originele, analoge instrumenten die The Beatles ook gebruikten. Zoals de Mellotron, de Höfnerbas of een Wurlitzer-piano.

The Analogues spelen de liedjes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band integraal van de eerste tot de laatste noot. Compleet met strijkers en blazers. Naast het integrale album brengen The Analogues ook nog liedjes uit de late studioalbums van The Beatles.

In 2015 toerden The Analogues met The Magical Mystery Tour. Hiervoor kregen ze lovende recenties, zelfs van Engelse kritische fans.

The Beatles speelden Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band nooit live.