Het was een goede muzikale week!

g

Ook deze week waren onze artiesten actief. Een overzicht.

 Copyright:VRT
© VRT

Jarig

Deze week vierden ook 3 artiesten hun verjaardag. Guy Swinnen mocht 58 kaarsjes uitblazen. Voor Maarten Cox waren dat er 33 en Herbert Verhaeghe 44 exemplaren. Proficiat.

Schlagerfestival

Het eerste weekend van het wereldberoemde Schlagerfestival was een groot succes. Na de doortocht van de Italiaanse superster Umberto Tozzi werd besloten om voortaan elk jaar een internationale artiest aan de affiche toe te voegen.

Katerine

Zangeres Katerine Avgoustakis is vrijdag bevallen van een dochtertje. Olivia is haar eerste kindje. Katerine won in 2005 de VTM-talentenjacht Star Academy.

Liefde voor Muziek

Deze week werden de artiesten voorgesteld van het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek. Daarin zullen Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Cocojr., Silvy De Bie, K’s Choice, Niels Destadsbader en Sharon den Adel van Within Temptation unieke covers zingen van de hits van de andere artiesten.

Hans De Booij

Hans de Booij heeft speciaal voor de inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen een lied geschreven. "Tommy uit Appingedam" gaat over een 7-jarige jongen die niet meer kan slapen omdat hij bang is dat zijn huis instort. Met het liedje wil de zanger alle getroffenen een hart onder de riem steken. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Recht voor Groningen. Deze stichting ondersteunt gedupeerden van de gaswinning bij juridische zaken.

UB40 naar Brussel

Op 28 november komt de jongens van UB40 hun 40ste verjaardag vieren in de Brusselse La Madeleine. Je mag rekenen op een lading hits zoals "Red Red Wine", "Can't Help Falling in Love" en "I Got You Babe".

Lennaert en Ernst

Lennaert Maes, zanger van Lenny & de Wespen, gaat samen met Doe Maar-icoon Ernst Jansz op tournee in Indonesië. Op het eiland Java zullen ze afwisselend elkaars nummers begeleiden. In het publiek zitten Indonesische studenten die er Nederlands leren.

Jazz Middelheim

De zomer van de jazzliefhebbers bereikt haar hoogtepunt tussen 9 en 12 augustus tijdens Jazz Middelheim. Aan de affiche werden nieuwe namen toegevoegd: Kamasi Washington, Melanie De Biasio, Philip Catherine Reunion Band en Brussels Jazz Orchestra, die zijn 25ste verjaardag viert.

George Michael

Eind 2016 overleed George Michael. Eind oktober wordt hij in Gent en Antwerpen geëerd met de show 'Fastlove – a Tribute to George Michael'. Met klassiekers van Wham en de wereldhits uit zijn solo-carrière zoals "Careless Whisper" en "Faith".

Te Gek!?

Te Gek!? start op 21 april een nieuwe campagne rond het thema 'Internering' onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'. Mark Vanhie, zanger van The Bet, heeft het nieuwe campagnelied "Take care of me" gemaakt.

Ellis

Ellis wordt de nieuwe ambassadrice van het modelabel 'Maison Tylaine' van Tylaine Van den Broeck, Vlaamse pianiste en fashiondesigner. In het verleden werkte Maison Tylaine al samen met Barbara Dex, Maureen en Maartje Van Neygen.

Frank Van Erum

Binnenkort verdwijnt Frank Van Erum uit Thuis. In de populaire soap vertolkt hij de rol van Renzo. Frank wordt politicus. Als in Hamme woont, kan je in oktober op hem stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Frank staat dan op de lijst van Open VLD.

Wim Soutaer

Na 10 jaar heeft Wim Soutaer een nieuw album 'Verbonden'. Het is een cd met popmuziek met een moderne sound. Op 5 mei geeft Wim Soutaer samen met Willy Sommers een dubbelconcert in de Oktoberhallen in Wieze.

Blanche

Een jaar na het Eurovisiesongfestival pakt Blanche uit met een Europese tournee. Voor haar eerste Belgisch concert moet je op 27 april in de Botanique in Brussel zijn. Ook Nederland Luxemburg, Oostenrijk en Frankrijk staan op haar agenda.

Suzanne Vega

Suzanne Vega komt op 18 juli naar het Boomtown Festival tijdens de Gentse Feesten. Ze zal in de Opera van Gent een exclusief concert geven met eigen werk. Natuurlijk zal je daar kunnen meezingen met de klassiekers als "Luka" en "Tom’s Diner".

M-idzomer

Intergalactic Lovers, Absynthe Minded, Avishai Cohen, Novastar en Gabriel Rios zijn de eerste namen van de affiche van M-IDZOMER 2018. Dat festival vindt plaats van donderdag 2 augustus tot en met zondag 5 augustus in en rond M–Museum Leuven.

Laura Lynn

Laura Lynn gaat de countrytoer op. De eerste single "Ik trek het me niet aan" is daar een mooi voorbeeld van. In de zomer mogen we van haar een country getint album verwachten.