2 Belgen op het Eurovisiesongfestival

g

Op dinsdag 9 mei zal de Franstalige Blanche, of de 16-jarige Elie Delvaux, België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev.

 Copyright:RR
© RR

Op dinsdag 9 mei zal de Franstalige Blanche, of de 16-jarige Elie Delvaux, België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. Ze zal dan haar liedje zingen tijdens de eerste halve finale. We duimen natuurlijk ook voor haar voor de finale op zaterdag 13 mei.

Tijdens de tweede halve finale op donderdag 13 mei zal er nog een landgenote op het podium in Oekraïne staan. Helena de Maertelaere uit Deinze is nl. als achtergrondzangeres geselecteerd voor de Oostenrijkse inzending van het Eurovisiesongfestival. Ze zal samen met Nathan Trent het liedje Running on air zingen.

Helena en Nathan Trent kennen elkaar al van tijdens hun studies. Ze studeerden beiden aan het Conservatorium van Wenen. Helena de Maertelaere woont reeds 4,5 jaar in Oostenrijk.

Helena is van plan om in de toekomst terug te keren naar België en in eigen land een carrière als zangeres of actrice uit te bouwen.

Volgende week woensdag stelt RTBF de Belgische inzending voor het Songfestival in Oekraïne voor.