Arno komt naar Deinze

g

In de herfst van 2016 trok Arno doorheen het hele land met zijn Human Incognito tournee.

 Copyright:De Standaard
© De Standaard

In de herfst van 2016 trok Arno doorheen het hele land met zijn Human Incognito tournee. Hij stelde daarbij jongste, gelijknamige album voor. Na Brussel, Antwerpen, Oostende, Gent en Luik brengt Arno zijn nieuwe tournee nu ook naar Frankrijk en Deinze!

Op zaterdag 13 mei concerteert hij in de legendarische Brielpoort in Deinze, waar hij in de loop der jaar maar liefst acht keer te gast was.

Met dit optreden starten ook de feestelijkheden rond het 40-jarige bestaan van de rocktempel. Ter gelegenheid van die verjaardag kan je vanaf zaterdag 13 mei tot en met zondag 11 juni ook terecht in het stedelijk museum MUDEL voor een tentoonstelling over de rijke muziekgeschiedenis van de Brielpoort.

40 JAAR BRIELPOORT

Kris Verleyen en Dirk Huys begonnen in de late jaren 1970 met de organisatie van kleine concerten van vaak ietwat alternatieve muziek, die plaatsvonden in de zaal Ter Wilgen te Petegem.

Toen in 1977 de Brielpoort in het centrum van Deinze geopend werd, lag het voor de hand de concerten naar die grote zaal te verplaatsen. Het programma werd uitgebreider, de groepen internationaler en de toeschouwers een pak talrijker. Al snel vonden bands van wereldformaat hun weg naar de Oost-Vlaamse centrumstad.

In 1980 stonden niet minder dan Madness, The Cure en AC/DC in hetzelfde jaar op het podium. Maar ook De Kreuners , U2, Dire Straits, Nick Cave, Iggy Pop, … kwamen concerten geven voor een publiek dat uit gans België zijn weg naar Deinze vond. De Brielpoort bleef tot de beginjaren 2000 dé place to be voor elke liefhebber van rock en pop.

Dankzij getuigenissen en een oproep via de pers wordt het een tentoonstelling vol exclusief materiaal van vóór en achter de schermen van de Brielpoort.