Nicole & Hugo

Nicole wordt geboren

Nicole Van Palm wordt de eenentwintigste oktober 1946 als enig kind in Wemmel geboren. Papa werkt aan de EG. Hij is een erg strenge man die zijn enige dochter erg kort houdt. Mama is huisvrouw, maar dan wel een vrolijk zingende. Nicoles vader staat erop dat zij studeert, een diploma behaalt, want hij heeft geen hoge hoed op van de Vlaamse showbizz.

Naar de lagere school gaat zij in Laken, nadien naar Brussel, waar zij de opleiding tolk-secretariaat volgt. In haar vrije tijd trekt zij, omdat zij graag met muziek bezig is, naar de muziekacademie én naar de balletschool. Dat dansen zat er vroeg in, want Nicole is nog maar drie en een half wanneer zij al mag optreden in de Folies Bergère in de operette Het Witte Paard.

Veel later is zij te zien als ballerina in operettes in de Ancienne Belgique en de Alhambraschouwburg. In haar laatste jaar ballet doet zij een zware val. Zij weet meteen dat zij als ballerina geen kans meer maakt op een danscarrière. Op de muziekschool volgt zij een degelijke basisopleiding zodat zij achteraf vlot partituren kan lezen en de juiste akkoorden op de piano kan aanslaan. Zij volgt er ook zangles. Dat zingen komt haar van pas wanneer zij in de Folies Bergère als zangeres opduikt in diverse operettes.