Nicole & Hugo

Pastorale

Hun optreden de eenentwintigste maart 2008 in het Eén-programma Zo is er maar Eén wordt een soort ankerpunt in hun carrière. Sam Gooris zingt die avond Ik schreeuw het van de daken van Toast, Roel Vanderstukken Amsterdam van Kris De Bruyne, Diep in mijn hart van Jo Leemans wordt vertolkt door Buurman, Sinds een dag of twee van Doe Maar door Sandrine, en Nicole en Hugo zingen Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hun interpretatie wordt gekozen als mooiste lied in de categorie Liedjes over Liefde.

Pastorale werd geschreven door Lennaert Nijgh op muziek van Boudewijn de Groot en beschrijft een gesprek tussen de zon en de aarde. Het wordt een regelrechte klassieker in de hitversie van Ramses Shaffy en Liesbeth List. In het liedje is Shaffy de arrogante en vurige zon en Liesbeth de zonaanbiddende aarde die het liefst van al door de zon volledig beschenen wil worden. De zevenentwintigste september 1969 wordt hun vertolking op single uitgebracht en bereiken zij in de Nederlandse Top Veertig de derde plaats.

In de versie van Nicole en Hugo wordt het liedje erg snel een nummer één in de Vlaamse Top Tien. Van Radio 2 mogen zij tijdens de zomer van dat jaar de Zomerhittrofee in ontvangst nemen, een absoluut hoogtepunt in hun carrière. Dit succes is voor platenfirma Magic een geschikt moment om het album Eeuwig geluk uit te brengen met daarop in het totaal vijfiten liedjes, waaronder uiteraard Pastorale, Goeiemorgen, morgen en Baby baby. Voor de rest worden er aardig wat liedjes vertaald: Siempre, Quand j'étais chanteur, Love will keep us together, Evidemment, No es un capricho, You don't know en zijn er nieuwe songs zoals Olé ola, en Ik wil jou alleen van Hans Lambrechts en Roel De Ruijter.