Nicole & Hugo

Eurovisiesongfestival 1973

In 1972, Nicole en Hugo zijn de eerste december 1971 getrouwd, nemen zij deel aan het in die tijd bekende Songfestival van Sopot, voor de eerste maal georganiseerd in 1961. Het is een groots opgezet liedjesfestival in het Poolse Sopot. In 1972 won Lev Leshchenko met Ja ne byl znim znakom op een gedeelde eerste plaats met de Poolse zanger Andrzej Dabrowski en Do zakochania jeden krok.

In 1973 nemen Nicole en Hugo deel aan Het liedje voor Luxemburg, een eenmalig tv-programma waarin vijf kandidaten elk twee liedjes zingen met het oog op deelname aan het Eurovisiesongfestival. Deelnemers zijn Ann Christy , Rita Deneve, Kalinka, Liliane Dorekens en Nicole en Hugo. Rita zal tweede eindigen met Vrede voor iedereen.

Nicole en Hugo, die ook het nummer Jij en ik en wij zingen, gaan uiteindelijk met de overwinning lopen dankzij het liedje Baby baby, geschreven door Ignace Baert en Erik Marijsse, waarmee zij de zevende april 1973 deelnemen aan de achttiende editie van het Eurovisiesongfestival in Luxemburg. In het totaal nemen zeventien landen deel. Nicole en Hugo eindigen in hun bekende paarse pakjes op de laatste plaats terwijl Anne-Marie David met Tu te reconnaîtras voor Luxemburg de overwinning wegkaapt.