Nicole & Hugo

In het Frans

In 1968 wordt Nicole door Anton Peeters gevraagd om samen met Ann Christy , Jacques Raymond , Lily Castel en Hugo Dellas deel uit te maken van de Belgische ploeg voor de Europabeker voor Zangvoordracht in Knokke, een wedstrijd die zij ook winnen. Er werd beslist dat Hugo, Ann en Nicole Franstalige liedjes zouden zingen. Nicole zingt Valse d'amour en Monsieur l'impresario. Dit laatste verschijnt ook op single, gekoppeld aan Tu n'es jamais le même.

Niet dat je Nicole daar nog vaak hoort terugverwijzen, ook niet naar haar solocarrière van toen. Zij kijkt zelden of nooit over haar schouders terug. Zij heeft ook geen spijt dat nooit iemand terugverwijst naar haar succesvolle solocarrière. Het is het NU dat telt. Souvenirs van toen houdt zij niet bij, bij haar belandt vlug iets in de papiermand.

Omdat zij zo graag en zo goed in het Frans zingt, mag Nicole in 1968 deelnemen aan het RTBF-programma Avant-première Eurovision. Vijf provinciale juryleden mogen tien liedjes beoordelen, gezongen door onder meer Delphine, Nathalie, Serge Davignac, Nicole Josy, die A la Nouvelle-Orléans zingt, en Claude Lombard, die met het liedje Quand tu reviendras de zesde april naar Londen mag afzakken om daar deel te nemen aan de dertiende editie van het Eurovisiesongfestival, waar zij zevende eindigt. Massiel wint dat jaar voor Spanje met La la la. Eind 1968 nodigt de RTBF haar opnieuw uit, deze keer om op te treden tijdens La chanson du siècle, waarin zij liedjes mag brengen als Si petite en Un amour comme le nôtre.