Nicole & Hugo

Cruises

Nicole en Hugo en cruises zijn intussen een bekend synoniem van elkaar geworden. Het mag vreemd klinken, maar meteen na Baby baby hadden zij al de vraag gekregen van een Duitse rederij om mee op cruise te gaan, maar Nicole en Hugo wilden hun hondje niet achterlaten. Pas wanneer die in 1983 overlijdt, zetten zij het licht op groen om te gaan cruisen. Zij vliegen naar de haven van Genua voor een veertiendaagse cruise in het Middellandse Zeegebied. Die reis ervaren beiden als een droom, waarmee de toon voor de volgende jaren was gezet. Eén valse noot echter, hun repertoire lust het publiek niet.

Zij reizen na die cruise meteen naar Duitsland om hun repertoire aan te passen en komen naar huis met liedjes van Dennie Christian en Udo Jürgens, om er een paar te noemen. De amusementswaarde van hun repertoire wordt stevig opgekrikt. Zij krijgen regelmatig het gezelschap van Duitse sterren zoals Roberto Blanco en Heino.

Tijdens de tweede helft van de jaren tachtig komen de luxecruises aan bod. Die worden georganiseerd vanaf de maand december tot en met april. Dan wordt er de wereld rond gevaren: Japan, Hawaï, India, Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika, Amerika, China. Die grote cruises hielden in dat zij een hele maand weg waren, de duur van zo'n luxecruise. Nicole en Hugo gaan almaar meer revue en musical aan elkaar koppelen en maken er hun specialiteit van. Ook hun meertaligheid speelt in hun voordeel.