Nicole & Hugo

Internationaal

De seventies waren de tijd van de glamourrock. Glitter was toen erg in. Nicole en Hugo moeten het tijdens hun optreden vooral hebben van hun look, hun outfit. Die Las Vegasstijl bevalt hun zo goed dat zij hiermee verder zullen optreden met als gevolg dat zij overstelpt worden door aanbiedingen uit het buitenland. Zij worden in Portugal uitgenodigd voor een dichtbekeken tv-show. Joop van den Ende had hen bezig gezien tijdens het Eurovisiesongfestival en neemt hen veertien maanden mee op tournee met André van Duin. In de nasleep daarvan worden zij regelmatig gevraagd door de Nederlandse televisie.

In 1974 mogen zij via connecties op het Midem in Cannes optreden tijdens het World Popular Festival in Tokio, waar zij de Outstanding Composition Award in ontvangst nemen, de weken nadien concerteren in Japan en zelfs een plaat in het Japans opnemen! Vanaf 1975 tot 1983 worden Nicole en Hugo tijdens de zomermaanden de vocale trekpleister in Het Witte Paard in Blankenberge, een unieke locatie waar sinds 1936 aan de Vissersstraat vooral tijdens de zomer authentieke variétéshows worden gepresenteerd.

Tussendoor treden zij ook regelmatig op in Bobbejaanland in Lichtaart. Voor de VRT presenteren zij vanaf 1978, en dat twaalf maanden lang, de maandelijkse tv-show Zomaar een keertje een andere show. Onder leiding en op vraag van Bob Davidse duiken zij van 1979 tot en met 1981 op in het in die tijd populaire kinderprogramma De Triangelclub.