Nicole & Hugo

De vonk slaat over

1970 wordt voor Hugo, die intussen optreedt als Hugo Sigal, het jaar van de doorbraak en de waarheid. Hij heeft een korte periode vrij in het theater en wordt net op dat moment gebeld door regisseur Lode Hendrickx van de VRT met de vraag of hij niet kan invallen voor de presentatie van de televisieshow Sant in eigen land, een programma met Bob Benny , waar hij tijdens de repetities Nicole tegen het lijf loopt! Zij is gevraagd als zangeres.

Meteen slaat de vonk tussen hen beiden over. Hugo voelt meteen "dat is ze". Vreemd genoeg hield hij niet van Brusselaars en zij niet van Antwerpenaars. Tijdens de opnamen klikt het ook beroepsmatig zo goed tussen Nicole en Hugo dat zij voelen dat er meer in zit. In de maand april van 1970 worden Nicole en Hugo gevraagd door de VRT, deze keer voor het programma Feest, dat zij beiden mogen presenteren.

Meteen nadien beslissen zij een zangduo te vormen. Hun eerste gezamenlijke optreden is een feit tijdens het tornooi van het Belgische lied in het Casino van Middelkerke, bekend als De Gouden Sirene, waar zij de Nationale Prijs voor Vertolking in de wacht sleept. Rita Deneve wint dat tornooi met Dromen zijn nog vrij.