Nicole & Hugo

Delen S
Geboren in Wemmel & Kinshasa
op 1 december 1971
Nicole Van Palm & Hugo Verbraeken
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Hand in hand sterven en samen in één grote kist worden begraven met onze paarse pakjes aan."
Het showbizzkoppel van Vlaanderen

Stay

Ook al treden ze sinds 2015 nog maar sporadisch op bij een of andere gelegenheid, singles uitbrengen doen Nicole & Hugo nog wel. Zo noteren wij hen de 17de juni 2017 op zes in de Vlaamse Top 50 met Alles komt terug en op vrijdag de 7de december 2018 brengen ze "Stay" als duet op de markt, de titelsong van de populaire soap "Sturm der Liebe", te bekijken op Vitaya.

Nicole & Hugo Swinging Ann Salens

Nicole en Hugo blijven in het nieuws. Mode-ontwerpster Ann Salens ontfermde zich een tijdlang over hun garderobe. Aanleiding voor de MoMu Galerij beiden tentoon te stellen tijdens Nicole & Hugo Swinging Ann Salens. We krijgen een selectie van flamboyante stukken van Ann uit de kleerkast van Nicole & Hugo te zien, samen met uniek beeld-en videomateriaal. Deze tentoonstelling, die loopt van 23 april tot 27 augustus 2017, vertelt tevens het verhaal over de buitengewone vriendschap en het respect tussen de modeontwerpster en de showbizziconen. Na de tentoonstelling mag MoMu deze stukken aan haar collectie toevoegen.

Winterrevue

Ook al hebben ze intussen definitief afscheid genomen, artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan. "Vooral bij Hugo begon het na een jaar weer te kriebelen", aldus Nicole. Van 15 december 2016 tot en met 15 januari 2017 zijn Nicole en Hugo te zien in zaal Elckerlyc in Antwerpen in de productie " Winterrevue" van regisseur Stany Crets samen met onder anderen Udo en Lisa uit The Voice. "We ambiëren geen comeback. We blijven voor de moeder van Nicole zorgen, dat is onze hoofdbekommernis. We brengen wel met Kerstmis nog een nieuwe single voor het goede doel uit, want we mogen toch nog af en toe eens een liedje op plaat zetten." "Winterrevue" is een totaalspektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Houden van

Op dinsdag 27 september 2016 werd in het Antwerpse Sportpaleis de 8ste editie georganiseerd van "Houden Van... Griffelrock". Duizenden senioren en andersvaliden konden er nog een keer genieten van een namiddag vol Nederlandstalige muziek. Nicole en Hugo mochten de affiche en het podium delen met Marc Dex , Vader Abraham, Bart Herman , De Melando's, Mieke, Luc Van Meeuwen en Lissa Lewis.

Hoe zal het zijn

Op 3 februari 2016 verschijnt de allerlaatste single van Nicole en Hugo, als afscheid van hun vele fans. "Hoe zal het zijn" is een nummer dat hen na aan het hart ligt. Zij zongen dit al met veel succes tijdens hun theatertournee. Het is een vertaling van "Come saprei", geschreven door Eros Ramazzotti en Adelio Cogliati samen met Giorgia, die daar in 1995 een grote hit mee scoorde. Nicole en Hugo hadden dit al lang willen opnemen. In dit lied leggen ze hun ziel bloot, zingen ze over de vragen van angst en twijfel over wat de toekomst hun zal brengen, nu ze een definitief punt achter hun carrière hebben gezet. Deze single verschijnt aan de vooravond van "De Eregalerij" in het Kursaal van Oostende waar zij op 5 februari de award voor een "Leven vol Muziek" in ontvangst mogen nemen. Nicole & Hugo zongen als finale van de show een medley van enkele van hun hits. Het was hun laatste officiële optreden.

45 jaar Nicole & Hugo

Hun platenfirma Vlaamse Sterren is blij dat ze eind 2014 kan melden dat Nicole en Hugo nog een jaartje doorgaan. In 2015 zal het immers vijfenveertig jaar zijn dat ze lief en leed op de planken hebben gedeeld. De achtentwintigste november 2014 verschijnt op het label Vlaamse Sterren de verzamelbox Voor het doek valt - Het allerbeste van Nicole & Hugo, een verzameling van hun vijfenveertig populairste liedjes, aangevuld met hun allerlaatste en nieuwe album Muziek is ons leven plus een bonus-dvd met daarop hun theatershow en als toetje het interview Achter de schermen, dat in 2010 werd opgenomen.

Op vraag van de fans bevat dit hebbeding ook enkele solosingles van Nicole uit de tijd dat ze nog optrad als Nicole Josy, waaronder Leven van liefde en On my own, en ook enkele liedjes van Hugo Sigal, zoals Bring him home en Alleen, die voor de eerste keer op cd te verkrijgen zijn. Als voorbode werd maandag de zeventiende november 2014 hun nieuwe single Muziek is ons leven op single uitgebracht, een vlot uptempo nummer geschreven door Gene Thomas , Wim Claes en Steven Defraine.

De twintigste december nemen ze definitief afscheid tijdens een slotconcert in de Stadsfeestzaal van Brugge.

Het zijn pareltjes geworden en we hopen dat jullie evenveel plezier gaan beleven aan het beluisteren ervan als wij hadden bij het opnemen van dit bijzondere album. Bedankt voor de jarenlange steun!

Nicole & Hugo over 'Muziek is ons leven'

Muziek is ons leven

De zevenentwintigste mei 2014 brengen zij de single Hou van mij uit, tevens een knipoog naar hun allerlaatste album dat er zit aan te komen. Dat album Muziek is ons leven ligt de eerste week van juli 2014 in de winkel samen met het magazine Primo. Alleen via dit blad kun je je die cd aanschaffen met daarop veertien gloednieuwe nummers. Voor Nicole en Hugo is dit de kers op de taart, het beste wat zij tot nu toe ooit op de markt hebben gebracht.

Miguels Wiels laat zich van zijn beste kant horen als componist in de liedjes Hou van mij, Mijn liefste en We gaan nog even door, die hij samen met Peter Gillis schrijft op tekst van Kurt Burgelman en hemzelf. We gaan nog even door wordt voor de nakende zomer de singlekeuze. Piet Goddaer, alias Ozark Henry, levert het liedje Romeo & Juliet, Sabien Tiels tekent voor Een enkele kus en Bart Herman voor Op de eerste rij. Nicole en Hugo coveren voor deze gelegenheid zijn Ik ga dood aan jou en brengen een opvallende cover van L'été indien van Joe Dassin.

Onverwoestbaar

De tweeëntwintigste januari 2012 worden Nicole en Hugo op het gemeentehuis van Wemmel tot ereburger van hun gemeente gekroond. Zij delen die eer tijdens datzelfde feest met Johan Verminnen , Anne Teresa De Keersmaeker, Lize Marke en dirigent Eric Lederhandler.

Wat niemand weet is dat bij Nicole eind december 2011 tijdens een coloscopie een kwaadaardige poliep op de dikke darm werd ontdekt. Gelukkig zijn er geen uitzaaiingen. Zij besluit, na de huldiging van Goeiemorgen, morgen tijdens De Eregalerij van Radio 2 de tweede februari 2012 in het Casino van Oostende, de poliep tijdens een heelkundige ingreep in het ziekenhuis te laten verwijderen. Nicole bijt door en herstelt.

De achttiende oktober is het voor hen lachen geblazen wanneer zij in het door Brahim op de donderdagavond gepresenteerde Eén-programma In de mix geconfronteerd worden met het Antwerpse hiphopfenomeen Slongs, frontvrouw van Halve Neuro. Nicole en Hugo brengen hun interpretatie van de hit A mate en Slongs op haar beurt haar versie van Goeiemorgen, morgen in Goeiemorgend, goeiendag.

Intussen toeren zij met succes door Vlaanderen met hun tournee Bedankt Vlaanderen en denken stilaan toch aan afscheid nemen, zij mikken op eind 2015. Qua leeftijd doemt het getal zeventig op en er mag stilaan wat worden nagenoten in de herfst van hun leven.

Bedankt Vlaanderen!

Opnieuw samen met producer Lex De Groot trekken zij in de loop van 2011 de studio's in en werken er aan het album Bedankt Vlaanderen. Nicole en Hugo tekenen een nieuw platencontract, deze keer bij het label Vlaamse Sterren, verdeeld door CNR. Zij zijn erg blij dat zij met een ploeg gemotiveerde mensen kunnen werken. Het valt op dat zij in hun woordje uitleg dat bij het album hoort, duidelijk laten weten dat dit album géén afscheid is.

Zes maanden lang wordt er intens aan het album gewerkt, dat eind januari 2012 in de winkels ligt. Het album werd al iets eerder op gang getrokken door de succesvolle single Schietgebed op tekst en muziek van Bart Herman . Zij geraken daarmee in de maand december van 2011 tot op één van de Vlaamse Top Tien en zullen daar twaalf weken na elkaar in genoteerd blijven staan.

Alice in Wonderland

De negende april 2011 heeft in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen de première plaats van de Studio 100-musical Alice in Wonderland met hen beiden en K3. in de hoofdrollen. Alice wordt gespeeld door Marieke Saan, de rol van het konijn en tevens bioscoopuitbater door Jacques Vermeire en Nicole en Hugo zijn de mensen op de eerste rij in de bioscoop. Het verhaal werd geschreven door Gert Verhulst en Hans Bourlon op muziek van Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte. De musical wordt een gigantisch succes. Dit is de eerste musical zonder Kathleen Aerts, maar met Josje Huisman.

40-jarige carrière

Genieten van wat rust zit er niet, want in februari 2010 trekken zij hun theatertournee 40 jaar niet te geloven op gang. Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie stellen zij hun tournee voor en verrassen het publiek met hun vertolking van De bekroning, een lied waarin zij bezingen wat zij tijdens die veertig jaar allemaal mochten meemaken.

Uit handen van Johan Verminnen mogen zij in naam van Sabam een award ontvangen voor hun veertigjarige carrière. Micha Marah lanceert hun nieuwe single Ik kies altijd voor jou, een vertaling van de Julien Clercklassieker Ma préférence. Nicole en Hugo trekken de culturele centra in, begeleid door zes muzikanten. Eind oktober van dat jaar wordt deze theatertour op dvd uitgebracht.

Niet te stoppen

Tijdens de Mia's (Music Industry Awards) in 2009 werd hun de trofee overhandigd in de categorie populair. Zij mochten meeglunderen op het podium, geflankeerd door de overige winnaars, onder wie Milow, Lady Linn, Clouseau, dEUS en Jef Neve. Zij zijn ook te zien in het programma Hartelijke groeten aan iedereen, dat Eén uitzendt tussen de zevende februari en achtste maart 2009 en waarin op zoek wordt gegaan naar de mooiste liedjes naar het voorbeeld van de eerder door de NASA in de ruimte gelanceerde Gouden Plaat. In hun categorie winnen Nicole en Hugo met Pastorale. In de jury zetelen onder anderen Yasmine , Guido Belcanto, Stijn Meuris, Jens Mortier en Phara de Aguirre.

In de maand april staan Nicole en Hugo op de affiche van de eerste editie van het seniorenfestival Houden Van... Griffelrock in het Sportpaleis van Antwerpen. Voor een menigte van achttienduizend bezoekers zingen zij hun bekendste hits aan de zijde van Vader Abraham, Liliane Saint-Pierre , Micha Marah , Peter Schaap, Jelle Cleymans en Bart Kaëll . Het geheel wordt gepresenteerd door Luc Appermont.

Hier in mijn hart

Op het Magiclabel brengen zij het nummer Hier in mijn hart op single uit, speciaal voor hen geschreven door Bart Peeters en Roel De Ruijter, en staan daar de drieëntwintigste mei 2009 mee op de tweede plaats van de Vlaamse Top Tien. Als tweede single wordt Laat de liefde van de hand van Jan Leyers op single gereleaset.

Hier in mijn hart is ook de titel van het album dat bij het tijdschrift Story begin september als extra verschijnt. Dit album, voor het merendeel een compilatie met daarop liedjes die al op het album Eeuwig geluk waren verschenen, wordt snel met goud bekroond. In de marge van dit succes verschijnt er dat jaar op het Magiclabel de verzamelaar Het beste van Nicole en Hugo: twaalf songs, waaronder, naast hun klassiekers, Duizendmaal, Kon ik het nog eens overdoen, Ik wil met je mee en Come-comedie.

Thuis op het podium

Zij zijn ook erg blij en trots dat zij in 2008 voor de tweede maal op het podium mogen staan van Rimpelrock in Kiewit-Hasselt, in het gezelschap van onder meer Paul Anka, The Three Degrees, Middle of the Road en Frans Bauer. Vier jaar eerder waren zij daar ook al eens te gast, toen aan de zijde van Johnny Logan, The Gibson Brothers en Eddy Wally in het bijzijn van meer dan veertigduizend aanwezigen.

Enkele weken later, de twaalfde september, worden Nicole en Hugo gelauwerd omdat zij vijfentwintig jaar geleden de gangmakers waren achter de benefiet op het getouw gezet om de toen zieke Ann Christy te steunen. Radio 2 organiseerde toen een Ann Christydag.

Wij laten op die manier in ons hart kijken en tussen de regels lezen. Wij delen immers ons eeuwig geluk met de fans. Toch waren wij zelden zo gelukkig met het eindresultaat als met deze cd.

Nicole & Hugo over 'Eeuwig geluk'

Pastorale

Nicole en Hugo winnen de liedjeswedstrijd Zo is er maar Eén met hun versie van Pastorale, origineel gezongen door Ramses Shaffy en Liesbeth List.

Pastorale

Hun optreden de eenentwintigste maart 2008 in het Eén-programma Zo is er maar Eén wordt een soort ankerpunt in hun carrière. Sam Gooris zingt die avond Ik schreeuw het van de daken van Toast, Roel Vanderstukken Amsterdam van Kris De Bruyne, Diep in mijn hart van Jo Leemans wordt vertolkt door Buurman, Sinds een dag of twee van Doe Maar door Sandrine, en Nicole en Hugo zingen Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Hun interpretatie wordt gekozen als mooiste lied in de categorie Liedjes over Liefde.

Pastorale werd geschreven door Lennaert Nijgh op muziek van Boudewijn de Groot en beschrijft een gesprek tussen de zon en de aarde. Het wordt een regelrechte klassieker in de hitversie van Ramses Shaffy en Liesbeth List. In het liedje is Shaffy de arrogante en vurige zon en Liesbeth de zonaanbiddende aarde die het liefst van al door de zon volledig beschenen wil worden. De zevenentwintigste september 1969 wordt hun vertolking op single uitgebracht en bereiken zij in de Nederlandse Top Veertig de derde plaats.

In de versie van Nicole en Hugo wordt het liedje erg snel een nummer één in de Vlaamse Top Tien. Van Radio 2 mogen zij tijdens de zomer van dat jaar de Zomerhittrofee in ontvangst nemen, een absoluut hoogtepunt in hun carrière. Dit succes is voor platenfirma Magic een geschikt moment om het album Eeuwig geluk uit te brengen met daarop in het totaal vijfiten liedjes, waaronder uiteraard Pastorale, Goeiemorgen, morgen en Baby baby. Voor de rest worden er aardig wat liedjes vertaald: Siempre, Quand j'étais chanteur, Love will keep us together, Evidemment, No es un capricho, You don't know en zijn er nieuwe songs zoals Olé ola, en Ik wil jou alleen van Hans Lambrechts en Roel De Ruijter.

Tegenslag

Voor de zomer aanbreekt, verneemt Nicole na een borstonderzoek dat zij een tumor heeft, maar in een vroeg stadium ontdekt. Amputatie blijkt echter de enige zekere oplossing. De tiende juni wordt Nicole geopereerd. Na een week mag zij het ziekenhuis verlaten. Drie dagen later beginnen Nicole en Hugo vol goede moed te oefenen aan de show die zij aan de kust zullen brengen. Eenenveertig shows worden opgevoerd van elke drie en een half uur. Achtentwintigduizend mensen passeren de revue. Voor Nicole de beste therapie om haar operatie te verwerken.

Optreden à volonté

De tweeëntwintigste oktober 2005 zijn Hugo en Nicole erbij wanneer naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen een groots feest op het getouw wordt gezet. Zij glunderen nog na wanneer zij de zesentwintigste november de aftrap mogen geven van het Junior Eurovisiesongfestival in de Ethias Arena in Hasselt.

Die omgeving vormt ook het decor van het inmiddels megapopulaire Schlagerfestival, waaraan zij in 2006 voor de eerste maal deelnemen met naast hen op het podium onder meer Willy Sommers , Laura Lynn , Koos Alberts, Vader Abraham en Jimmy Frey .

In het Eén-programma Zo is er maar Eén van dat jaar vertolken zij met veel verve De allereerste keer van Rita Deneve in de categorie Liedjes over Passie. Thé Lau wint die categorie met zijn versie van Je veux de l'amour van Raymond van het Groenewoud. K3 zingt die avond Zie me graag van Clouseau en Liesbeth List Verzoening van Frank Boeijen.

Ondanks het gemiste festival in '71 en hun laatste plaats in '73, zijn zij Songfestivaliconen. Telkens wanneer het songfestival zijn verjaardag herdenkt, duiken zij op met de beroemde paarse pakjes.

André Vermeulen

Het beste uit 35 jaar

Ik denk aan jou en Verliefd zijn terug te vinden op hun album Het beste uit 35 jaar, dat zij in 2005 uitbrengen naar aanleiding van hun vijfendertigjarige carrière. Op het album ook eerder opgenomen liedjes zoals Sons & daughters en Met de zomer mee naast gloednieuw werk als Ik hou van Vlaanderen, geschreven door Miguel Wiels, en een geslaagde cover van Something stupid.

Eurosong 2004

In 2004 laten zij zich verleiden om zich nog eens in te schrijven voor de selecties voor Eurosong, al is dat meer voor de fun bedoeld. In het totaal zijn er driehonderdzestig liedjes ingeschreven, waarvan er uiteindelijk achtentwintig geselecteerd worden. Er hebben vier voorronden plaats met daarin telkens zeven artiesten. In de eerste voorronde zingen onder meer Chris D. Morton Every day soldier, De Egels Maria Maria Maria en Nicole en Hugo Love is all around. Uiteindelijk gaan zij niet door en is het Xandee die de finale wint met 1 life en ook de persprijs in de wacht sleept.

Xandee behaalt in het Turkse Istanboel de derde laatste plaats met dertien punten. Winnares wordt Ruslana voor Oekraïne met Wild dances. Love is all around verschijnt wel op single met het jaar nadien de nummers Ik denk aan jou en Verliefd.

Baby baby

Nicole en Hugo brengen, in hun legendarische paarsje pakjes, Baby Baby samen met De Laatste Show-band.

Liefde voor musical

Vanaf de maand september 2003 zijn zij te horen bij Q-Music in de rubriek Huisje Weltevree, waarin zij met veel overgave relatieadvies geven.

Van de tiende oktober tot en met de achtste november van dat jaar treden zij negentien keer op in de Studio 100-productie Zo mooi, zo blond en zo alleen aan de zijde van onder anderen Free Souffriau, Daisy Thys en Kelly Pfaff. Deze musical brengt het publiek terug naar de zomer van 1976 op Camping Bonanza in Blankenberge. Hugo en Nicole en hun optreden in Het Witte Paard in Blankenberge spelen een centrale rol. In deze musical, geschreven door Hans Bourlon, Gert Verhulst en Danny Verbiest, passeren grote hits als Dag vreemde man, Zomersproetjes, De roos, Ik heb zorgen en natuurlijk Goeiemorgen, morgen de revue.

Hun liefde voor musical etaleren zij met graagte op het album Nicole en Hugo sing Europe's Hit Musicals. Op dit album bekende songs als Belle uit Notre-Dame de Paris, On my own uit Les Misérables, The world is stone uit Starmania en Our language of love uit Irma la Douce.

25 jaar Nicole & Hugo

De tweede december 1995 zetten Nicole en Hugo vijfentwintig kaarsjes op hun carrièretaart in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Internationaal klinkt het album dat zij dat jaar opnemen Home and away. Op dit album uitsluitend anderstalige liedjes: Home and away, Cuando vuelva a tu lado, The glory of love, Illusionen, Donner pour donner en What a wonderful world.

In 2000 nemen zij in de PM Mastering Studio in een productie van Eddy Aelbrecht in eigen beheer voor NHS Productions het album True love op. Er wordt door de bank voor Engelstalige songs gekozen zoals Ziggy, The world is stone, Smoke gets in your eyes en They can't take that away. Hier en daar wordt er tussendoor toch in het Nederlands gezongen: Baby baby, Jij bent zo lief en Goeiemorgen, morgen.

Goeiemorgen, morgen

Nicole en Hugo brengen hun grote hit Goeiemorgen, morgen tijdens het populaire programma Baraka.

Cruise medley

Nicole en Hugo zingen hun Cruise Medley in Zeg maar Jessie.

20 jaar op de planken

De twintigste oktober 1990 vieren zij in Wemmel hun twintigjarige carrière met de show 20 jaar live on stage en krijgen niet voor niets van Sabam een medaille voor hun verdiensten in de Vlaamse showbizz. Er is ook de cd 20 jaar, twee jaar later gevolgd door het album We together.

Reportage 1971 + reacties Nicole & Hugo

Een fragment uit de oude doos in het programma Moet kunnen.

Sons and daughters

Nicole en Hugo brengen Sons and daughters tijdens de Pak de poen-show.

Cruises

Nicole en Hugo en cruises zijn intussen een bekend synoniem van elkaar geworden. Het mag vreemd klinken, maar meteen na Baby baby hadden zij al de vraag gekregen van een Duitse rederij om mee op cruise te gaan, maar Nicole en Hugo wilden hun hondje niet achterlaten. Pas wanneer die in 1983 overlijdt, zetten zij het licht op groen om te gaan cruisen. Zij vliegen naar de haven van Genua voor een veertiendaagse cruise in het Middellandse Zeegebied. Die reis ervaren beiden als een droom, waarmee de toon voor de volgende jaren was gezet. Eén valse noot echter, hun repertoire lust het publiek niet.

Zij reizen na die cruise meteen naar Duitsland om hun repertoire aan te passen en komen naar huis met liedjes van Dennie Christian en Udo Jürgens, om er een paar te noemen. De amusementswaarde van hun repertoire wordt stevig opgekrikt. Zij krijgen regelmatig het gezelschap van Duitse sterren zoals Roberto Blanco en Heino.

Tijdens de tweede helft van de jaren tachtig komen de luxecruises aan bod. Die worden georganiseerd vanaf de maand december tot en met april. Dan wordt er de wereld rond gevaren: Japan, Hawaï, India, Australië, Nieuw-Zeeland, Afrika, Amerika, China. Die grote cruises hielden in dat zij een hele maand weg waren, de duur van zo'n luxecruise. Nicole en Hugo gaan almaar meer revue en musical aan elkaar koppelen en maken er hun specialiteit van. Ook hun meertaligheid speelt in hun voordeel.

Rock a fellow

Nicole en Hugo brengen Rock a fellow tijdens het programma Hit hit hoera.

Together is better

Nicole en Hugo zingen Together tijdens 't Staat in de sterren geschreven.

Een stap

Nicole en Hugo zingen Een stap tijdens het muzikale programma 't Staat in de sterren geschreven.

Zondagmiddagmatinee

Uit Het staat in de sterren geschreven

De show is weer voorbij

Nicole en Hugo nemen afscheid in 't Staat in de sterren geschreven met De show is weer voorbij.

Can can can do

Nicole en Hugo zingen het speelse Can can can do tijdens het programma 't Staat in de sterren geschreven.

The impossible dream

Nicole en Hugo zingen The impossible dream met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay.

The way we were

Nicole en Hugo brengen samen met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay The Way we were.

As time goes by

Samen met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay brengen Nicole en Hugo As time goes by.

Evergreen

Nicole en Hugo zingen Evergreen, samen met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay.

Liefde

Nicole en Hugo zingen Liefde, live met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay.

Un homme et une femme

Nicole en Hugo zingen Un homme et une femme met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay.

Zondagmiddag matinee

Nicole en Hugo zingen Zondagmiddag matinee live met de BRT Big Band o.l.v. Francis Bay.

Juffertje Vink

Nicole en Hugo zingen Juffertje Vink in het eenmalig programma Hans Flower 70.

Let's do it en wordt verliefd

Nicole en Hugo zingen Let's do it in het programma Melo Trio.

I am woman, you are a man. Let's kiss

Nicole en Hugo zingen I am woman tijdens het muziekprogramma Melo Trio.

Internationaal

De seventies waren de tijd van de glamourrock. Glitter was toen erg in. Nicole en Hugo moeten het tijdens hun optreden vooral hebben van hun look, hun outfit. Die Las Vegasstijl bevalt hun zo goed dat zij hiermee verder zullen optreden met als gevolg dat zij overstelpt worden door aanbiedingen uit het buitenland. Zij worden in Portugal uitgenodigd voor een dichtbekeken tv-show. Joop van den Ende had hen bezig gezien tijdens het Eurovisiesongfestival en neemt hen veertien maanden mee op tournee met André van Duin. In de nasleep daarvan worden zij regelmatig gevraagd door de Nederlandse televisie.

In 1974 mogen zij via connecties op het Midem in Cannes optreden tijdens het World Popular Festival in Tokio, waar zij de Outstanding Composition Award in ontvangst nemen, de weken nadien concerteren in Japan en zelfs een plaat in het Japans opnemen! Vanaf 1975 tot 1983 worden Nicole en Hugo tijdens de zomermaanden de vocale trekpleister in Het Witte Paard in Blankenberge, een unieke locatie waar sinds 1936 aan de Vissersstraat vooral tijdens de zomer authentieke variétéshows worden gepresenteerd.

Tussendoor treden zij ook regelmatig op in Bobbejaanland in Lichtaart. Voor de VRT presenteren zij vanaf 1978, en dat twaalf maanden lang, de maandelijkse tv-show Zomaar een keertje een andere show. Onder leiding en op vraag van Bob Davidse duiken zij van 1979 tot en met 1981 op in het in die tijd populaire kinderprogramma De Triangelclub.

Eurovisiesongfestival 1973

In 1972, Nicole en Hugo zijn de eerste december 1971 getrouwd, nemen zij deel aan het in die tijd bekende Songfestival van Sopot, voor de eerste maal georganiseerd in 1961. Het is een groots opgezet liedjesfestival in het Poolse Sopot. In 1972 won Lev Leshchenko met Ja ne byl znim znakom op een gedeelde eerste plaats met de Poolse zanger Andrzej Dabrowski en Do zakochania jeden krok.

In 1973 nemen Nicole en Hugo deel aan Het liedje voor Luxemburg, een eenmalig tv-programma waarin vijf kandidaten elk twee liedjes zingen met het oog op deelname aan het Eurovisiesongfestival. Deelnemers zijn Ann Christy , Rita Deneve, Kalinka, Liliane Dorekens en Nicole en Hugo. Rita zal tweede eindigen met Vrede voor iedereen.

Nicole en Hugo, die ook het nummer Jij en ik en wij zingen, gaan uiteindelijk met de overwinning lopen dankzij het liedje Baby baby, geschreven door Ignace Baert en Erik Marijsse, waarmee zij de zevende april 1973 deelnemen aan de achttiende editie van het Eurovisiesongfestival in Luxemburg. In het totaal nemen zeventien landen deel. Nicole en Hugo eindigen in hun bekende paarse pakjes op de laatste plaats terwijl Anne-Marie David met Tu te reconnaîtras voor Luxemburg de overwinning wegkaapt.

Baby baby

Nadat Nicole en Hugo verstek moeten geven voor het Eurovisiesongfestival in 1971, mogen ze in 1973 wel hun kans wagen met Baby baby. De beelden van hun optreden zijn ondertussen legendarisch geworden.

Eurovisiesongfestival 1971

De derde april 1971 had de zestiende editie van het Eurovisiesongfestival in Dublin (Ierland) plaats. Alsof de duivel er zich mee moeit, wordt Nicole net voor hun vertrek ziek. Zij heeft geelzucht en moet verstek laten gaan. Haar vader wil nog dat Hugo in z'n eentje naar de repetities gaat en dat Nicole later in Dublin zal arriveren, maar de dokter vindt dit onverantwoord en weigert op dit voorstel in te gaan. Uiteindelijk zal Nicole drie maanden in bed blijven.

De VRT besluit Jacques Raymond en Lily Castel naar Ierland te sturen. Jacques vindt achteraf dat hij een beetje onder druk werd gezet en geen andere keuze had dan ja te zeggen. Hij moest ook tegen zijn zin onder leiding van Anton Peters de choreografie van Nicole en Hugo instuderen. Moeite voor niets, want toen zij in Dublin aan de beurt waren, bleek de beschikbare podiumruimte veel te klein en bleef hun choreografie uiteindelijk tot een paar houterige bewegingen beperkt.

Al bij al deden Lily en Jacques hun uiterste best. Zij eindigden met achtenzestig punten veertiende op een totaal van achttien deelnemers. Monaco werd de uiteindelijke overwinnaar met Séverine en Un banc, un arbre, une rue. En Goeiemorgen, morgen werd van die dag af in Vlaanderen een regelrechte klassieker, terecht in 2004 genomineerd in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam. Acht jaar later is het bingo, want in 2012 wordt Goeiemorgen, morgen samen met Helena van Hugo Raspoet, Suspicion van Toy en Ik ga dood aan jou van Bart Herman vereeuwigd in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam in het Casino van Oostende.

Canzonissima 1971

Meteen nadien worden Nicole en Hugo als duo door de VRT gevraagd om deel te nemen aan Canzonissima. Toenmalig verantwoordelijk producer Lies Huylebroeck had al negen kandidaten, maar zij was nog op zoek naar een duo dat naast zingen ook vlot en leuk kon dansen, en zo kwam zij bij Nicole en Hugo terecht. Willy Van den Steen van Cardinal Records, die erg veel gedaan heeft voor de carrière van Nicole en Hugo, ging zich over het repertoire van Nicole en Hugo ontfermen en besliste door Phil Van Cauwenbergh en Paul Quintens een liedje te laten schrijven, dat hij niet meteen van bij het begin van Canzonissima wil inzetten.

Deze strategie blijkt een gouden zet, want uiteindelijk, ook al waren Ann Christy en Johnny White sterke kandidaten, winnen Nicole en Hugo met Goeiemorgen, morgen. Zij weten nog goed dat zij bij Paul Quintens thuis werden ontvangen en dat hij hun het nummer aan de piano voorspeelde. Meteen voelden zij aan dat dit hét lied zou worden, en zij niet alleen, Louis Neefs was er ook meteen weg van. Hij porde trouwens Nicole en Hugo aan dit lied zeker niet links te laten liggen omdat hij het zelf een van de betere composities van Paul Quintens en Phil Van Cauwenbergh vond.

Voorstelling Nicole & Hugo

Nicole en Hugo worden voor het eerst als duo voorgesteld, naar aanleiding van hun deelname aan Canzonissima.

De vonk slaat over

1970 wordt voor Hugo, die intussen optreedt als Hugo Sigal, het jaar van de doorbraak en de waarheid. Hij heeft een korte periode vrij in het theater en wordt net op dat moment gebeld door regisseur Lode Hendrickx van de VRT met de vraag of hij niet kan invallen voor de presentatie van de televisieshow Sant in eigen land, een programma met Bob Benny , waar hij tijdens de repetities Nicole tegen het lijf loopt! Zij is gevraagd als zangeres.

Meteen slaat de vonk tussen hen beiden over. Hugo voelt meteen "dat is ze". Vreemd genoeg hield hij niet van Brusselaars en zij niet van Antwerpenaars. Tijdens de opnamen klikt het ook beroepsmatig zo goed tussen Nicole en Hugo dat zij voelen dat er meer in zit. In de maand april van 1970 worden Nicole en Hugo gevraagd door de VRT, deze keer voor het programma Feest, dat zij beiden mogen presenteren.

Meteen nadien beslissen zij een zangduo te vormen. Hun eerste gezamenlijke optreden is een feit tijdens het tornooi van het Belgische lied in het Casino van Middelkerke, bekend als De Gouden Sirene, waar zij de Nationale Prijs voor Vertolking in de wacht sleept. Rita Deneve wint dat tornooi met Dromen zijn nog vrij.

Chansons Euro '70

In 1970 brengt Nicole Vroem vroem, op single uit en bereikt daarmee de vijftiende mei de negende plaats in de Vlaamse Top Tien. Met Als ik een man zie zoals jij zit er voor Nicole de negenentwintigste november een zevende plaats in. Die liedjes zijn ook terug te vinden op de elpee Nicole Josy, die datzelfde jaar wordt gereleaset.

Tussen al dat Nederlandstalig zingen door maakt Nicole Josy toch de nodige tijd vrij om deel te nemen aan Chansons Euro '70, de Waalse voorrondes met het oog op deelname aan de vijftiende uitgave van het Eurovisiesongfestival. Aan de voorronden nemen een rist bekende Vlamingen deel: Johnny White , Ann Christy en Nicole Josy. Nicole zingt C'est toi qui as raison, maar geraakt niet door de schifting.

Johnny White wordt uiteindelijk tweede met Quand on est amoureux en Jean Vallée komt als winnaar uit de bus met Viens l'oublier, waarmee hij in Amsterdam achtste eindigt. Ierland gaat met de overwinning lopen dankzij Dana en All kinds of everything.

In het Frans

In 1968 wordt Nicole door Anton Peeters gevraagd om samen met Ann Christy , Jacques Raymond , Lily Castel en Hugo Dellas deel uit te maken van de Belgische ploeg voor de Europabeker voor Zangvoordracht in Knokke, een wedstrijd die zij ook winnen. Er werd beslist dat Hugo, Ann en Nicole Franstalige liedjes zouden zingen. Nicole zingt Valse d'amour en Monsieur l'impresario. Dit laatste verschijnt ook op single, gekoppeld aan Tu n'es jamais le même.

Niet dat je Nicole daar nog vaak hoort terugverwijzen, ook niet naar haar solocarrière van toen. Zij kijkt zelden of nooit over haar schouders terug. Zij heeft ook geen spijt dat nooit iemand terugverwijst naar haar succesvolle solocarrière. Het is het NU dat telt. Souvenirs van toen houdt zij niet bij, bij haar belandt vlug iets in de papiermand.

Omdat zij zo graag en zo goed in het Frans zingt, mag Nicole in 1968 deelnemen aan het RTBF-programma Avant-première Eurovision. Vijf provinciale juryleden mogen tien liedjes beoordelen, gezongen door onder meer Delphine, Nathalie, Serge Davignac, Nicole Josy, die A la Nouvelle-Orléans zingt, en Claude Lombard, die met het liedje Quand tu reviendras de zesde april naar Londen mag afzakken om daar deel te nemen aan de dertiende editie van het Eurovisiesongfestival, waar zij zevende eindigt. Massiel wint dat jaar voor Spanje met La la la. Eind 1968 nodigt de RTBF haar opnieuw uit, deze keer om op te treden tijdens La chanson du siècle, waarin zij liedjes mag brengen als Si petite en Un amour comme le nôtre.

Eh Teenager oh

Nicole Josy brengt hier, nog zonder Hugo, Teenager oh in het programma Tienerklanken.

Trop jeune

Nicole Josy zingt solo Trop jeune in het populaire programma Tienerklanken.

Singles bij de vleet

Nicole zingt erg graag in het Frans en mag daarom mee op tournee met onder meer Johnny Hallyday, Adamo, Vince Taylor en Richard Anthony. Die voorliefde voor Franse liedjes merk je ook aan haar repertoirekeuze. In die Hebrajaren verschijnen nummers op plaats als Trop jeune, J'ai du twist dans mon cœur en Tu n'es jamais le même. Robert Bylois leert haar alle knepen van het vak. Hij was de vaste impresario van Salvatore Adamo en ontfermde zich in Vlaanderen over zijn drie poulains: Ann Christy , Nicole Josy en Johnny White .

Tussen 1963 en 1968 treedt Nicole tijdens de zomer vaak op in de zaal van hotel-taverne Eden, pal naast het Casino op de zeedijk in Blankenberge, samen met onder anderen Jef Cassiers, Gaston Berghmans en Will Ferdy . Qua singles neemt Nicole regelmatig zowel een Franstalige als een Nederlandstalige versie op, zoals in 1968 het door Leo Rozenstraten en Ray Bells geschreven Don Quichotte met op de B-kant Het laatste liefdeslied/La dernière chanson d'amour. In de Vlaamse Top Tien geraakt Nicole hiermee tot op de achtste plaats. Nicole hield toen al van musical, maar Bylois hield die boot af. Mooie liedjes verkopen niet altijd goed, leerde hij haar. Zij heeft die boot lang kunnen afhouden tot de liefde voor dat genre de bovenhand kreeg.

Op de schoolbanken

In Hoboken gaat Hugo samen met zijn andere twee broers naar Hofke van Thijs. Hij volgt hier de kleuterafdeling en de lagere school. De familie wijkt uit naar Antwerpen, waar Hugo aan het H. Pius X Instituut gaat studeren, maar hij maakt zijn studies niet af, want hij wil aan het theater. Papa Verbraeken gaat eerst niet akkoord, maar een vriend van hem, Marcel Hendrickx, een gevierd acteur in die tijd verbonden aan de KNS, nodigt Hugo uit voor een auditie.

Papa had aan Marcel gevraagd hem dat acteren uit zijn hoofd te praten, maar Marcel onderkent meteen het talent dat Hugo heeft en weet papa om te praten. Dit gebeuren wordt een keerpunt in Hugo's leven. Hij wordt acteur bij het Jeugdtheater Antwerpen. Hugo behaalt zijn diploma toneelgeschiedenis, dictie en bewegingsleer.

De lancering van Nicole

In 1960 neemt Nicole, op aanraden van impresario Robert Bylois, onder haar artiestennaam Nicole Josy haar eerste platen op voor het Hebralabel. In het totaal zal Nicole op dit label tweeëntwintig singles uitbrengen. De eerste is trouwens een liedje van Burt Blanca, Eh! teenager eh!, met op de B-kant de Franse cover van The Young Ones van Cliff Richard, Trop jeune. Met dat liedje neemt Nicole deel aan het Festival di Pesaro in Italië en brengt dat nummer in het Italiaans uit Eh! teenagers eh! met op de B-kant La vita sei tu. Iets later zal Nicole in Italië optreden samen met onder meer Charles Aznavour.

In 1965 neemt Nicole deel aan het Vlaams Schlagerfestival ten voordele van UNICEF in de Koningin Elisabethzaal van Antwerpen, gepresenteerd door Terry Van Ginderen en Jan Theys. Achttien artiesten nemen deel. In de halve finale zingen zij elk twee liedjes. Nicole zong toen Jong zijn en Jij bent de liefste van de klas. Met dat laatste neemt Nicole deel aan de finale, gewonnen door Louis Neefs met Wat een leven.

Hugo wordt geboren

Het verhaal van Hugo Sigal begint de tiende november 1947 wanneer hij als Hugo Verbraeken in Kinshasa wordt geboren. Papa was daar scheepsbouwer in opdracht van Cockerill Hoboken, maar drie jaar later keert hij met zijn familie naar Vlaanderen terug. Zij gaan een tijdje bij de grootouders in Oevel wonen. Na een tijdje gaan zij in de Krekelstraat in Hoboken wonen. Wanneer Hugo later op zoek gaat naar een artiestennaam, denkt hij terug aan de Krekelstraat, vertaalt dat in het Frans en cigale wordt Sigal.

Nicole wordt geboren

Nicole Van Palm wordt de eenentwintigste oktober 1946 als enig kind in Wemmel geboren. Papa werkt aan de EG. Hij is een erg strenge man die zijn enige dochter erg kort houdt. Mama is huisvrouw, maar dan wel een vrolijk zingende. Nicoles vader staat erop dat zij studeert, een diploma behaalt, want hij heeft geen hoge hoed op van de Vlaamse showbizz.

Naar de lagere school gaat zij in Laken, nadien naar Brussel, waar zij de opleiding tolk-secretariaat volgt. In haar vrije tijd trekt zij, omdat zij graag met muziek bezig is, naar de muziekacademie én naar de balletschool. Dat dansen zat er vroeg in, want Nicole is nog maar drie en een half wanneer zij al mag optreden in de Folies Bergère in de operette Het Witte Paard.

Veel later is zij te zien als ballerina in operettes in de Ancienne Belgique en de Alhambraschouwburg. In haar laatste jaar ballet doet zij een zware val. Zij weet meteen dat zij als ballerina geen kans meer maakt op een danscarrière. Op de muziekschool volgt zij een degelijke basisopleiding zodat zij achteraf vlot partituren kan lezen en de juiste akkoorden op de piano kan aanslaan. Zij volgt er ook zangles. Dat zingen komt haar van pas wanneer zij in de Folies Bergère als zangeres opduikt in diverse operettes.