Michael Lanzo

Belgium's Got Talent

In 2013 leest hij in een advertentie dat VTM een tweede editie organiseert van Belgium's Got Talent. Michael besluit zich in te schrijven. Maar met welk repertoire? Hij heeft namelijk beslist met een schone lei te beginnen. Hij is intussen een grote fan geworden van het bekende kwartet Il Divo dat internationaal erg goed scoorde met hun albums boordevol klassiek getinte popsongs. Hij gaat op zoek naar een nieuwe invalshoek en komt op de idee Nederlandstalige nummers, de liedjes waarmee hij was opgegroeid, in een klassieke verpakking te stoppen.

En dan is het zover: tweeëndertig acts gaan ervoor, vijf weken live vanuit de Videohouse Studio's in Vilvoorde. In de eerste vier live-shows passeren telkens acht kandidaten de revue, slechts twee worden er doorgestuurd naar de finale. Die heeft de achtste december 2013 plaats. De finale wordt een spetterende bedoening.

Michael imponeert haast iedereen door zijn Nederlandstalige versie van de klassieker You Raise Me Up. De elfjarige Mathijs wordt derde en Johnny Trash tweede. Charmezanger Michael wordt door een uitzinnig publiek naar de overwinning gehesen. Aan Koen Wauters vertelt hij dat zijn droom eindelijk is uitgekomen. Als eindejaarsgeschenk mag hij ook nog eens de beloofde € 50.000 op zak steken. Met dat geld koopt hij zich meteen een nieuwe auto en houdt wat in reserve om in zijn carrière en een nieuwe plaatopname te investeren.

In de pers laat hij weten dat hij jaren na mekaar van de ene boerenkermis naar de andere is getrokken. Hij zal nooit vergeten dat hij in zalen terechtkwam waar hij na zijn optreden amper van applaus mocht genieten. Maar hij is keihard blijven voortknokken. Al geeft hij meteen toe dat hij, ook na deze overwinning, de kleine podia onder de kerktoren trouw zal blijven, want hij zal nooit de weg vergeten die hij in al die jaren heeft afgelegd.