Micha Marah

Een nieuwe weg

Zij is het deelnemen aan liedjesfestivals her en der grondig beu en besluit daar definitief een punt achter te zetten. Zij wil zich voor het volle pond inzetten voor haar carrière in Vlaanderen én Nederland. De hits bleven ook al een tijdje uit. Micha meet zich ook een nieuw imago aan: het kapsel wordt eenvoudiger, losjes, en een jeans mag ook al eens worden aangetrokken.

Ze gaat in 1980 van start met een vlotte tournee samen met James Lloyd, van origine een Jamaicaanse zanger die in ons land zo'n zestal hits scoorde, waaronder Keep on smiling, Je t'aime chérie, Lolita Lo-Lo en Limbo limbo. De negentiende juli van dat jaar scoort Micha in de Vlaamse Top Tien met Kom eens retour, en iets later met El Caballero.

In 1981 wordt Micha door Luc Rammant van het Casino van Middelkerke gevraagd om de Antwerpse Baccaraploeg te coachen met daarin Fancy, Nicole Wouters en Marti. De Limburgse ploeg wint dat jaar. Dat jaar neemt zij ook het Gordellied Ik hou van alle zes op, de Gordel staat dan nog in zijn kinderschoenen.