Micha Marah

De Majoretten

Samen met Micha trekt Karel vrij snel naar de platenstudio in Brussel en blikt daar met haar in 1969 haar eerste plaatje De majoretten in, gekoppeld aan (Waar is mijn) Shangri-la en uitgebracht op het Arcadelabel. De majoretten was geen toevallige keuze, want Van Herck wilde inspelen om Micha's leefwereld. Zij was tamboer-majoor bij de harmonie Sint-Cecilia van Oosthoven en in die tijd was het als meisje leuk om bij zo'n harmonie je danstalent te etaleren.

Haar toenmalige producer werd Louis Van Rijmenant, niet alleen bekend geworden door zijn Vogeltjesdans, maar ook als producer van onder meer Anneke Soetaert, The Jokers, Louis Neefs en Marc Dex . Een hit werd De majoretten niet, ook niet de volgende single Ik heb mannequintalent.

In 1970 zijn er de singletjes Saki Samba en Mijn rendez-vous, een vertaling van een liedje van de bekende Italiaanse componist Tony Renis. Met dat laatste geraakt zij tot op de derde plaats in de Vlaamse Top Tien. Een meevaller voor haar is het liedje Ho ho in Tampico, met op de keerzijde Torero, dat de zeventiende januari 1971 op zeven belandt in de Vlaamse Top Tien.