Micha Marah

De eerste stappen in de showbizz

Op haar veertiende sluit zij zich aan bij het covergroepje The Rimi's, die graag rock en pop speelden. Dat groepje repeteerde wekelijks bij een buurjongen in de straat en zij kwamen snel aan de weet dat Micha kon zingen en noten lezen. Van haar ouders mocht ze 's zaterdags gaan optreden op voorwaarde dat zij om tien uur terug naar huis kwam. Op haar repertoire stonden in die tijd de hits van Sandie Shaw, Nancy Sinatra en Aretha Franklin.

In 1968 wordt op Micha's school een zangwedstrijd georganiseerd. Iedere klas vaardigde één leerling af. Micha won die wedstrijd. In de jury zat toen ook Paul Van Zummeren, die dirigent was van het koor De Zingende Kerk, en hij vraagt Micha of zij niet mee wil komen zingen. Op dat moment was Paul bezig zijn plicht als soldaat te vervullen en had een job op het kantoor van kapitein-commandant Karel Van Herck in de kazerne van Turnhout. Al jarenlang was Karel bezeten door muziek, zozeer dat hij zich bezighield met de carrière van een aantal Vlaamse artiesten met voorop Marc Dex en diens broer Juul Kabas.

Karel vraagt op zekere dag aan Paul of hij in zijn koor geen meisje heeft dat goed kan zingen, want hij wil platen opnemen met een zangeres. Aanvankelijk weigert Micha, maar haar ouders zien het wel zitten dat hun dochter met een ernstig iemand als commandant Van Herck in zee gaat. Karel zal Micha de eerste knepen van het vak leren, hij zal haar manager blijven van 1968 tot en met 1971 en met haar toch wel haar grootste successen oogsten.