Marva

Het einde van Marva

Voor Marva zelf is echter niet alles rozengeur en maneschijn. Zij krijgt het steeds vaker op haar heupen als zij de baan op moet, als zij de schijn van de showbusiness hoog moet houden. Ondanks haar immens succes zet zij er onverwacht een punt achter.

De dertigste augustus 1980 geeft ze in Herne samen met haar orkest The Twilighters die haar veertien jaar onafgebroken hebben begeleid, haar laatste optreden, ook al was dat een beslissing die ze samen met haar groep al anderhalf jaar eerder in alle stilte had genomen. Een toch staalhard besluit als je ziet dat Marva na Rozen in de sneeuw nog goed scoort met nummers zoals: Ik wil jou voor mij alleen, Al de tranen van de wereld, Kijk me maar diep in de ogen, Mijn beste vriendin en Ik hou van jou.

De elfde oktober 1980, twee maanden nadat zij een punt achter haar carrière heeft gezet, krijgt Klüger de idee het liedje Herinneringen als een soort afscheidscadeau op plaat uit te brengen. De achttiende april 1981 staat zij in de Vlaamse Top Tien voor de laatste maal op één en wel met Ik dans wel met een ander (maar ik kijk naar jou).