Marva

De eerste stappen in de showbizz

De koordirigent, Hilmer Verdin, had al een tijdje door dat Marva een zangcarrière ambieerde en stelt haar voor aan het orkest van Roland Keereman. Een week later wanneer zij in Leuven moeten optreden, krijgt Marva te horen dat de bekende impresario Robert Bylois, manager van onder andere Salvatore Adamo, in de zaal zit en zijn oog op haar heeft laten vallen.

Na een akkoord met haar ouders te hebben gesloten, trekt Bylois met haar naar platenfirma Vogue die beslissen meteen met Marva de studio in te duiken en een eerste single op te nemen. In de lente van 1963 staat Marva op nummer één in de Vlaamse Top Tien met Geef me nog één kans, oorspronkelijk bekend als Too late to worry en in 1962 in de States al op plaat gezet door Babs Tino. De daaropvolgende single Mischka doet helemaal niets en ook de derde single Ik wil je niet meer blijft onaangeroerd in de winkels liggen.

Toch zit Marva niet stil, want Bylois laat haar met diverse orkesten en artiesten optreden, onder andere samen met Maurice Dean, ook in het buitenland, maar al snel laat zij merken dat zij liever in Vlaanderen blijft, want intussen heeft Marva - wij zijn dan de zesde januari 1964 - op het carnavalsbal in Blankenberge, advocaat-notaris Walter Vandenbussche leren kennen. Acht maanden later trouwen zij en nog eens elf maanden later wordt hun zoon geboren. Walter gaat zich van dan af almaar meer met de carrière van Marva bezighouden en weet zelfs haar lopend contract met Robert Bylois open te breken.