Marva

Samenwerking Jean Klüger

Na een jaar of twee met Rocco Granata te hebben samengewerkt, krijgt Marva de indruk dat Rocco de beste liedjes voor zich houdt. Toch scoort zij onder zijn vleugels nog twee hits in de Vlaamse Top Tien: in 1967 met Laat ons goede vrienden zijn en een jaar later met In elk hart is een huis.

Op aanraden van Will Tura gaat Marva op het einde van de jaren zestig aankloppen bij Jean Klüger die maar al te blij is dat hij Vlaanderens meest populaire zangeres van dat moment in huis kan halen. Voor haar wordt het een verademing dat ze bij Klüger iets meer ruimte krijgt om haar eigen gang te gaan. Vooral de samenwerking met tekstschrijfster Nelly Byl staat haar enorm aan.

Bij Klüger vindt Marva haar tweede hitadem. Na Zoals het eenmaal is geweest waarmee zij op het einde van 1969 op twee geraakt in de Vlaamse Top Tien, scoort zij de tiende mei van 1970 een Vlaamse nummer één met Ti pi ti pi ti. Het nummer Costa Rica dat zij in de zomer van dat jaar opneemt wordt ook een hit net als Dirladada. Als je eenzaam bent bereikt in de maand maart van 1973 de derde plaats in de Vlaamse Top Tien. Een plaats hoger staat zij een maand later met Waar seringen bloeien.