Margriet Hermans

Kleine dingen, grote wereld

De vijfentwintigste december 1993 zendt TV1 de Margrietspecial Kleine dingen, grote wereld uit. Omdat het blijkbaar niet op kan, is er enkele dagen later ook nog het showprogramma Margriet op oudejaar.

Een van haar sterkste albums levert Margriet in 1993 af Kleine dingen, grote wereld. Uit dat album wordt als single De Onderwijsblues uitgebracht waarmee Margriet de 21ste mei 1994 helemaal bovenaan de Vlaamse Top Tien staat. Drie maanden later duikt Margriet opnieuw de Vlaamse Top Tien binnen met ook deze keer een song van Roland Laisse rouler le bon temps, Jacqueline. Pure onvervalste zydecomuziek zoals ze die graag in Louisiana bezingen en hier door Margriet zonder scrupules op plaat werd gezet.

Tijdens een interview vertelt Roland dat dit het liedje is dat hij het liefst hoort van alles wat hij met Margriet heeft opgenomen. Het zal één van Margriets’ laatste hits worden, want de daaropvolgende single Je vaders huis, een folky walsje, valt veel minder in de smaak. Geen nood, Radio 2 vraagt haar dat jaar het gordellied in te zingen.