Marc Dex

Canzonissima 1967

Nadat Vaarwel Jenny vooral lokaal een succes was geweest, verschenen singles als Erika en Als wij marcheren, dat in 1967 even in de hitlijsten opdook. Het merendeel van die platen werd tijdens hun optredens verkocht. Na een tijdje werd groter geschut ingezet en schreef commandant Van Herck Marc Dex in voor de Canzonissima-lichting van 1967.

Die editie van Canzonissima 1967 was niet zoals de vorige op het getouw gezet om een kandidaat te selecteren voor het Eurovisiesongfestival, maar de reeks was zo'n groot succes op televisie dat de producers besloten een editie te organiseren met de bedoeling nieuw talent een unieke kans via een druk bekeken televisieshow te bieden. Marc Dex nam met drie liedjes deel, waarvan Oh clown het meest in het oor sprong.

Toch werd hij niet de eindwinnaar, want die eer viel Liliane Saint-Pierre te beurt met Wat moet ik doen. Dankzij de publieksjury wordt Oh clown een gigantische hit en staat het eind januari 1968 zelfs op de vierde plaats van de BRT Top Dertig. Dat succes leidt tot talrijke liveoptredens. Op een bepaald moment is Dex een regelrechte concurrent van Will Tura geworden.