Maartje Van Neygen

De schooljaren

In haar geheugen gegrift zijn de momenten dat zij met mama in de auto zat op weg naar school en dat Sanne liedjes draaide van Dolly Parton en van The Dixie Chicks, een trio uit Texas vooral bekend geworden door hun bluegrassnummers. Sanne vertaalde dan de teksten die Maartje probeerde na te zingen in een soort Engels dat Shakespeare nooit bedacht kan hebben.

Haar kleuterjaren en haar lagere schoolopleiding volgde Maartje in de stedelijke basisschool van Sint-Niklaas. Toen zij in het eerste studiejaar aanbelandde had Maartje maar één groot verlangen en dat was een vriendje van Jezus worden. Sanne inpikte hier op in met de musicalvideo Jesus Christ Super Star. Maanden na mekaar heeft Maartje die toen zo goed als dagelijks bekeken met als gevolg dat zij, zoveel jaren later, die liedjes nog altijd uit het blote hoofd kent.

Telkens wanneer er in de klas of tijdens een schoolfeestje moest gezongen worden keken de hoofden meteen richting Maartje, zo van "zij zal die klus wel klaren!" Van huis uit werd er bij Maartje nooit op aangedrongen om naar de muziekschool te gaan. Uiteindelijk is het er nooit van gekomen.