Louis Neefs

Engagement

Louis blijft boos op de BRT. De 17de februari 1976 organiseert hij een vergadering in het Billiard Palace in Antwerpen onder de hoofding Broodroof door de BRT!. Aan de aanwezige programmadirecteur van de openbare omroep overhandigt hij de officiële Sabamcijfers om op die manier zijn protest kracht bij te zetten. Ook tijdens het radio- en televisiebal voert Louis een opmerkelijke protestactie. Aan de aanwezigen worden namaak vergeet-me-nietjes uitgedeeld met daarop de tekst Vergeet de Vlaamse artiesten niet.

Op het einde van de jaren zeventig, Louis is intussen al een hele tijd de trotse vader van twee zonen Ludwig (1962) en Gunther (1965), stapt hij in de gemeentepolitiek. Door zijn katholieke opvoeding is de CVP een terechte keuze. Hij komt als zevende uit de stembusuitslag met 1100 voorkeurstemmen en komt zodoende in de gemeenteraad terecht. Hij is daarmee een van de eerste BV's die een actieve rol in de Vlaamse politiek zal spelen.

Toch moet hij opletten, want zijn zangcarrière ondervindt hinder van zijn politieke stappen. Noch de socialisten, noch de liberalen vragen hem nog voor optredens. En ook de oppervlakkige fans reageren op die manier. Louis merkt ook snel dat je in de politiek geduld moet hebben en dat niet alles er zo rooskleurig uitziet als je op het eerste gezicht zou denken.