Lisa Del Bo

My Special Prayer

In 2009 vinden we Lisa op het CNR label met als single een nummer van Wim Soutaer en Phil Sterman In jouw ogen, erg schlager getint. We hoeven niet vreemd op te kijken, want twee jaar eerder schitterde Lisa al in de Ethias Arena van Hasselt op de affiche van het Schlagerfestival. Die kerst geeft zij ook onder de titel Kerst in Vlaanderen enkele gesmaakte kerstconcerten.

In 2010 mag Lisa tijdens de Virga Jessefeesten in Hasselt gastvrouw zijn van het toch wel unieke Virga Jesseconcert. Zij brengt met dit feestelijk gebeuren als achtergrond het gospelalbum My Special Prayer uit met daarop klassiekers zoals Stand By Me, What a Friend I Have in Jesus, Amazing Grace, Swing low Sweet Chariot. Opvallend op dit album is het Pie Jesu van Gabriel Fauré.

Drie jaar later is er de single Hemelhoog, geschreven door Juan Guerrero samen met Patrick Renier die ook de productie voor zijn rekening neemt. De single geraakt in 2012 tot op twee in de Vlaamse Ultra Top Tien. Een wat vreemde keuze wordt de vertaling van Je t'aime à mourir van Francis Cabrel, dat Shakira iets eerder al had gecoverd, op een tekst van Cliff Vrancken Hoe moet ik verder? dat Lisa als kerstsingle samen met Femke and The Big Sisters had ingeblikt. Femke had iets eerder in Armenië ons land vertegenwoordigd met Een kusje meer tijdens Junior Eurosong en zong samen met The Big Sisters oftewel haar zusjes Ymke en Anke.