Lisa Del Bo

De eerste stappen in de showbizz

Na die overwinning dringt Patrick Renier, die als producer-arrangeur in de studio van Jack Rivers in Tongeren werkte, aan om bij hen in de studio een plaatje op te nemen. Jack kende Lisa erg goed, want ze had daar What's a woman ingeblikt en Jack had haar een platencontract voor drie jaar aangeboden. Maar haar managen was nooit Jacks bedoeling, die haar begeleidt tot en met de eindoverwinning in de Soundmixshow. Enkele dagen later spreekt hij met Piet Roelen af dat hij van het platencontract afziet en dat Piet haar manager wordt.

Er wordt beslist een eerste single uit te brengen en wel op het Indisc Label. Er wordt gekozen voor een vertaling van Madame van Claude Barzotti op een Nederlandstalige tekst van Jan Theys in een productie van John Terra . Maar nu, wat moet ik zonder jou is een eerste, maar zeer voorzichtige poging. In het kielzog van haar overwinning, moet Reinhilde, die intussen Lisa del Bo wordt genoemd, almaar vaker optreden en stopte ze met werken.

De liedjes die zij moest inblikken, stonden haar niet aan. Iedereen wilde van haar een ster maken, maar op de een of andere manier lukte het niet. Een nummer waar zij ook niet achter stond was Liefde geschreven door John Terra op een nummer van de Italiaanse componist Enzo Ghinazzi. Lisa was toen al overgestapt naar platenfirma Columbia. Lisa had het gevoel dat het liedjes waren die ver van haar eigen ik stonden. Zij had er geen binding mee.