Lisa Del Bo

Eurosong 1996

Ook al hield zij in het begin de boot wat af omdat zij niet wilde mislukken, schrijft Piet Lisa del Bo in 1996 in voor de preselecties van De Gouden Zeemeermin en dat met het oog op deelname aan het Eurovisiesongfestival in Oslo, Noorwegen. Lisa gaat eerst met Fonny Peeters samen op zoek naar nieuwe nummers, maar John Terra was dit ter ore gekomen en die wil zijn kans ook wagen. John schrijft op zijn gitaar de basis van wat Liefde is een kaartspel moet worden.

Er worden vier preselecties georganiseerd met in het totaal veertig kandidaten. Tijdens de finale in het Casino Kursaal van Knokke, gepresenteerd door Michel Follet, passeren onder andere Splinter, En Zo, Peter Van Laet, Sabien Tiels en Doran de revue, maar het is uiteindelijk Lisa die met Liefde is een kaartspel de finale wint. De achttiende mei staat Lisa de ziel uit haar lijf te zingen. Zij eindigt in Oslo op de zestiende plaats. In het totaal namen er drieëntwintig landen deel. Eimear Quinn die voor Ierland deelneemt, zorgt met The Voice voor een verrassende overwinning.

Dankzij dit liedje krijgt Lisa van het Nationaal Museum van de Speelkaart de eretitel van ambassadrice van de speelkaart opgespeld. Met de single Liefde is een kaartspel eindigt Lisa haast voor de hand liggend op de eerste plaats in de Vlaamse Top Tien en zal zeven weken na mekaar op één postvatten in Tien om te Zien. In de BRT Top Dertig zit er de achtste juni een tweede plaats in. Er worden ook anderstalige versies van gemaakt: Comme au jeu de cartes, Liebe ist ein Kartenspiel en Love is like a card game.

Lisa del Bo is ook de titel van het eerste album dat van haar op de markt komt met in het totaal veertien liedjes waaronder de singles die zij al eerder had uitgebracht en het duet This World Today Is A Mess met Helmut Lotti dat wij eerder al kenden in de hitversie van Donna Hightower. Dit nummer wordt dat jaar ingezet voor de VTM campagne Levenslijn. Als eindejaarsgeschenk wordt deze cd opnieuw uitgebracht, nu aangevuld met vier kerstliedjes waaronder Stille Nacht en Ding Dong. Voor haar eerste cd wordt Lisa goud overhandigd.