Lisa Del Bo

Best of the Sixties

Als prijs voor de Gouden Zeemeermin in 1996 kreeg zij van de directie van het Casino Kursaal een optreden in hun zaal aangeboden, maar Lisa had op dat moment niet voldoende repertoire om zo'n show gevuld te krijgen. Dus werd dat project uitgesteld. Lisa gaat op aanraden van Piet op zoek naar nummers die zij graag zou willen zingen en laat die arrangeren voor orkest. Daarmee legt zij onbewust al de basis voor de liedjes die zij nadien zal inblikken.

Piet, die intussen met Helmut Lotti gigantisch had gescoord met hun project Lotti goes classic, zet voor Lisa het project Best of The Sixties op het getouw. Piet wist dat je met een goede kapstok en goede covers ver kon geraken, héél ver. Het vreemde is dat Lisa plots een album artieste wordt. Voor Best of The Sixties is vrij snel goud weggelegd. Gekozen wordt er voor covers van hits als Santa Domingo, Zwei kleine Italiener, Muss I Denn en Que Sera.

Als bonustrack zingt Lisa samen met Helmut het duet Sprakeloos gebaseerd op het Canon in D van Johann Pachelbel naar een tekst en idee trouwens van Helmut. Dit nummer had Lisa een jaar eerder gezongen voor het album Helmut Lotti goes Classic, The Final Edition, toen in het Engels als Love is Life. Van het album Best of The Sixties gaan er vijfentwintig duizend exemplaren over de toonbank, tevens goed voor goud.