Lisa Del Bo

Best of the Fifities & Forties

Zo'n gouden plak verdient een vervolg en dus werd er een vervolg aan gebreid met de cd Best of The Fifties. Gekozen werd er voor covers van Never on Sunday, Sweetheart, my darling, La Mama, Melodie d'amour, Die Gitarre und das Meer en My Happiness, want Lisa had al die jaren al een enorm zwak voor de Amerikaanse zangeres Connie Francis.

Als singles wordt er gekozen voor Nooit op zondag en Sweetheart my darling, maar ook deze keer blijkt dat het publiek eerder voor het album dan voor de singles kiest. Wat niemand durfde te dromen, gebeurt toch. Best of The Fifties wordt niet alleen goud, maar ook nog eens platina. En dus wordt er als vervolg gekozen voor Best of The Forties. Als voorloper wordt in 2001 de cover Bei mir bist du schön van The Andrews Sisters in de markt gezet. Daarnaast staan er op dat album covers van Mona Lisa, Tennessee Waltz, Lili Marleen, Rum and Coca Cola en Baby Face. Alsof Lisa het juist had aangevoeld, dit album en deze keuze lust het publiek minder.

In het Casino van Knokke had Lisa er stilaan een traditie van gemaakt daar jaarlijks een concert te geven. Tijdens het concert in 2000 waren ook enkele verantwoordelijken van EMI Duitsland aanwezig. Die hadden iets eerder Helmut Lotti al ontdekt en wilden nu wel eens een kans met Lisa wagen. Voor de Duitse markt wordt het album Wo sind die Zeiten - Das Beste der 40'er gereleaset. Het is niet meteen raak bij onze oosterburen, zeker niet het eerste jaar. Om de markt in te palmen gaat Lisa drie maanden mee op tournee met Helmut Lotti. In Luxemburg wordt van het jaren veertigverhaal een volledige special ingeblikt voor de Duitse televisie én ook te zien in Oostenrijk en Zwitserland. Maar het verhoopte succes bleef toch uit.