Lindsay

Delen S
Geboren in Ninove
op 11 augustus 1978
Lindsay De Bolle
Bekijk DiscografiesLees Biografie
"Voor mij moet er een klik zijn, een soort van muzikale chemie. Bij Lindsay is dat helemaal het geval." - Jan Smit
Meer dan 'de zus van'

Samen

Vrijdag de 26ste juli 2019 brengt Lindsay haar nieuwste album "Samen" uit. De titel geeft het al aan, inderdaad, ze zingt duetten. Lindsay strikte onder meer Bart Herman en die schreef het originele De klok tikt door, waarin het duo onder andere over de klimaatopwarming en de veranderende wereld zingt. De 5de oktober staan de single op de 15de plaats in de Vlaams Top 50. Liefde voor altijd is een uniek duet met een van haar idolen René Froger. Voor Lindsay een uniek moment om in de studio naast hem te staan: “Ook al kennen we elkaar, toch was ik behoorlijk zenuwachtig toen ik het hem op de man af vroeg of hij wou meewerken aan dit album. Verrassend genoeg hapte hij meteen toe en had hij dadelijk het liedje "Liefde voor altijd" in gedachten." Voorts op dit album duetten met Mieke, Christoff, Laura Lynn, Luc Steeno, Herbert, Jan Smit, De Romeo’s, Lisa del Bo en Sasha. Als voorbode van het album verscheen vooraf de single Pak maar m’n hand, een duet met Lissa Lewis. Lindsay stelde haar nieuwe album "Samen" voor tijdens "Feest op de Dijk", op woensdag 24 juli in Wenduine.

Ster op Walk of Fame

Donderdag de 11de april 2019 krijgt Lindsay haar ster op de Walk of Fame in Plopsaland De Panne. “Het is een bijzondere eer en een mooie onderscheiding die mij te beurt valt. Ik weet nu al dat ik ontzettend trots ga zijn als we straks met onze dochter Lisa-Marie het pretpark bezoeken en ik daar, net als enkele van mijn collega’s, terug te vinden ben in de vorm van een ster. Naast mijn gouden en platina albums, Loftrompetten en andere muziekprijzen, is deze ster een van de mooiste onderscheidingen die je als artiest kan krijgen”, aldus Lindsay in Het Laatste Nieuws.

10 jaar Lindsay

Zondag 29 april 2018 viert Lindsay haar 10de verjaardag van haar solocarrière met een liveconcert in "De Doos" te Geraardsbergen. In 2008 ging ze van start met haar solosingle Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, meteen goed voor een nummer 1-hit. Haar debuutalbum "De Mooiste Dag" leverde haar meteen goud op. Intussen is Lindsay vijf gouden albums rijk en werd ze gekroond tot schlagerprinses. Ze viert haar tiende verjaardag met de fonkelnieuwe single Ware liefde en het album "10 jaar Lindsay" met daarop vijf gloednieuwe nummers. Voor de fans is er van dit album ook een hard-covereditie beschikbaar met daarop 24 songs en een boekje met daarin een hele rist foto's uit haar privéarchief. Vrijdag de 4de mei noteren we het album "**10 jaar Lindsay¨¨" op 1 in de Ultratop 200 Albums.

Lisa-Marie

Geen muzikale mijlpaal, maar wel eentje om in te kaderen. De 19de december 2017 beviel Lindsay van haar eerste kindje, dochter Lisa-Marie. De trotse vader is haar partner Kris Bloemen en de trotse peter broer Christoff. Over haar moeilijk zwanger worden zingt Lindsay in het nummer "Een verlangen te groot" dat ze de 5de januari 2018 op single uitbracht. "Ik wil met dit lied mijn steun betuigen aan vrouwen en koppels die verlangen naar een kindje, maar moeilijk zwanger geraken", aldus de kersverse moeder.

Liefde en vertrouwen

Ruim anderhalf jaar werkte Lindsay aan haar nieuwe cd Liefde en vertrouwen die ze op vrijdag 17 maart 2017 aan haar fans voorstelde. Deze cd bevat twaalf nummers, waaronder haar vorige single Hartstilstand en de recente single Kalispera Griekenland, een duet met Laura Lynn en een cover van de Duitse zanger G.G. Anderson. Met dit nummer geraakten ze de 25ste februari tot op de 25ste plaats in de Vlaamse Top 50. Er staat nog een duet op het album, Je verovert mijn hart, nu eens niet met Christoff, maar wel met Luc Steeno.

Dichtbij

Vrijdag de zevende augustus ligt het zesde studio-album van Lindsay in de winkel. Dichtbij is een opvallende cd geworden, want de zangeres liet zich voor het album inspireren door haar fans. Op haar website vroeg ze om hun persoonlijk verhalen in te sturen, zodat ze daar inspiratie uit konden puren voor enkele nieuwe nummers.

Het album is ook opvallend omdat Lindsay het voorstelt in haar eigen pop up-store in Blankenberge. Drie dagen lang heeft Lindsay daar in het centrum van de stad haar eigen winkel opgesteld. Op het album staan twaalf nummers die dus gebaseerd zijn op verhalen van haar fans, in de juiste vorm gegoten door bekende tekstdichters als Jan Smit, Christoff , Chris Van Tongelen, Peter Van Noort, Paul Vermeulen, Edwin De Groot en Marcel Fisser .

Duizend en één nacht

Op dat moment is Lindsay al druk in de weer met haar nieuwste en tevens zesde album Dichtbij. Als voorloper van die plaat verschijnt in de lente van 2015 haar duet met Jan Smit Duizend en één nacht waarmee zij de vijfde mei de zesde plaats bereiken in de Vlaamse Top Vijftig. Smit schrijft ook de titelsong van haar nieuwste cd die in de loop van de maand augustus in de winkels moet liggen.

Dag en nacht

Lindsay is te gast bij En nu serieus op Radio 2. Ze zingt er Dag en nacht.

De toekomst

Wat haar privéleven betreft? Als het van haar moeder afhangt, mag er snel een baby komen, maar Lindsay wacht nog even tot haar relatie sterk en stevig genoeg is, al bloklettert het weekblad Primo in de maand maart 2014 dat Lindsay dolgraag met haar vriend Kris Bloemen wil trouwen en uitkijkt naar de komst van twee schattige pagadders.

Liefde & Muziek

In de loop van de maand maart 2014 presenteert Lindsay in Kinepolis Antwerpen haar vijfde album Liefde & Muziek. Een eerste single daaruit wordt Dag en Nacht, vertaling van de Duitse hit Mein Herz van Beatrice Egli en geschreven door Dieter Bohlen, de man ooit achter het succesvolle duo Modern Talking. De negenentwintigste maart staat Lindsay met dit nummer op één in de Vlaamse Top Tien.

Als opvolger wordt gekozen voor Bella Romantica, een vertaling van de gelijknamige hit van Semino Rossi. In het kielzog van die hit vertaalt Dennis Peirs Uber alle sieben Meere van Andrea Berg dat Lindsay als Over alle zeven zeeën de achtste augustus 2014 aan de fans aflevert. Met volle goesting zingt Lindsay haar bekendste hits tijdens het Schlagerfestival 2014 dat de 28ste, 29ste , 30ste maart en de 4de en 5de april in de Ethias Arena te Hasselt plaatsheeft. Naast Lindsay treden Christoff , Peter Koelewijn, Nicole en Hugo , Dennie Christian, Willy Sommers , De Romeo's, Bart Kaëll , Elke Taelman en K3 op in een verrassende presentatie door Gene Thomas .

Met argusogen wordt er uitgekeken naar de grote show die Lindsay de tiende augustus 2014 in het Casino van Middelkerke brengt. Het is een droom die voor haar uitkomt. Zij staat erop dit eindelijk te realiseren en met de release van haar nieuwste album kan zij putten uit een behoorlijk repertoire. Zij serveert die dag niet alleen haar meest geliefde hits, maar heeft voor de fans ook een aantal verrassingen in petto. In 2014 worden ook de nummers Over alle zeven zeeën en De kracht van mijn gevoel op single uitgebracht, maar echte toppers worden het niet. Toch levert haar album Liefde en muziek haar een gouden exemplaar op dat haar de vijfde juni 2015 wordt overhandigd door haar platenbaas Patrick Guns van Universal voor de verkoop van méér dan tienduizend stuks.

Twee handen op één buik

Net als haar broer is Lindsay erg gelovig, zij het iets minder intens. Zij zal nooit het podium opstappen zonder een kruisteken te slaan. Door de jaren heen is haar broer nog altijd haar beste raadgever gebleven. Zij zal nooit een nummer opnemen zonder zijn goedkeuring. Vandaar ook dat zij graag liedjes zingt waarvoor hij de tekst heeft geschreven.

Zoals haar broer ook in Duitsland een carrière uitbouwen, ziet Lindsay niet zitten. Zij heeft hier en in Nederland de handen méér dan vol. Net zoals Christoff heeft ook zij zichzelf beloofd nooit aan Eurosong deel te nemen. Zij gelooft niet dat die liedjeswedstrijd iets voor haar is. Waar zij wel in blijft geloven, is in het talent van haar broer dat almaar grotere proporties aanneemt.

Dat stelt zij nog maar eens vast wanneer Christoff de elfde juli 2013 zijn nieuw album Christoff & Vrienden 2 voorstelt. Zij maakt geen enkel bezwaar als hij haar voorstelt om onder andere met een aantal andere dames een duet in te zingen: Laura Wilde, Belle Perez, Corry Konings en natuurlijk zijzelf. Voor hun duet kiezen zij Kom in mijn armen dat in de zomer van 1983 door Aristakes en Ciska Peters werd opgenomen, een vertaling trouwens van de Andy Borg hit Weil wir uns lieben. De 28ste september 2013 staan Lindsay en Christoff met deze single op één in de Radio 2 Top Tien.

Een liefde voor het leven

De vijfentwintigste mei 2013 staat Lindsay op de tweede plaats in de Vlaamse Top Tien met Een liefde voor het leven. Het is een vertaling van een nummer van Andy Borg waarvoor zijzelf en Cliff Vrancken de tekst schreven. Cliff kennen wij van de hits die hij leverde aan onder andere Lisa del Bo , Salim Seghers en Willy Sommers .

Toeval of niet, na de release van dit nummer, vertelt Lindsay aan het weekblad Story dat zij dé liefde van haar leven heeft gevonden. Nadat zij een eind had gemaakt aan de relatie met haar vorige partner Bert, is haar hart vrij voor een nieuwe liefde en daarbij is haar keuze op een goede vriend gevallen Kris. Kris Bloemen is samen met Sven Menten en Kathleen Verheyden de drijvende kracht en bezieler achter Benelive Entertainments, een bedrijf dat al een behoorlijk aantal jaren actief is in de wereld van de showbizz. Zij organiseerden en verzorgden concerten met Salvatore Adamo, Semino Rossi, Jan Smit, Frans Duijts en Nick en Simon.

Liefde voor het leven

Lindsay zingt Liefde voor het leven tijdens het Muziekcafé op Radio 2.

In Nederland

In de loop van 2013 maakte Lindsay er ook meer werk van om in Nederland door te breken. Vijf jaar eerder werd zij al gevraagd om in Nederland het programma Cor op Zondag samen met Cor Bloks te presenteren. Hier leerde Lindsay in ijltempo hoe zij zich verbaal vlot uit de slag moet slaan. De single In de hemel van liefde, moet haar bij onze noorderburen populair maken.

Zij heeft speciaal voor de Nederlandse markt een compilatie samengesteld met daarop een selectie van haar Vlaamse hits en een rist nieuwe hits waarvoor zij de steun krijgt van Dennie Christian, Mieke, The Sunsets, André Hazes Jr. en natuurlijk haar broer Christoff. Echt tevreden is Lindsay niet over deze compilatie. Er wordt gekozen voor liedjes waar zij niet volledig achter staat. De hits waarmee zij in Vlaanderen goed scoorde, worden blijkbaar over het hoofd gezien. Lindsay geeft zich in deze niet voor het volle pond, houdt de boot wat af en kijkt uit naar een nieuwe en betere aanpak.

Schlagerprinses

Tijdens Anne's Vlaamse Muziekawards wint Lindsay zowel in 2012 als in 2013 de award voor beste schlagerzangeres. Samen met Laura Lynn wordt zij beschouwd als één van de populairste Vlaamse artiesten al vindt zij oprecht dat alleen Laura de eretitel schlagerkoningin toekomt. Zijzelf is best tevreden met de eretitel prinses.

Vanaf september 2012 lanceren Lindsay en Herbert Verhaeghe, voormalig Radio 2 presentator en zelf zanger pur sang, in Den Artiest in Oostende de Vlaamse Top Tien, wekelijks uitgezonden op Ment TV. Ment TV ging de vierde januari 2010 voor het eerst op antenne met als bedoeling de fans van de Vlaamse Muziek zoveel mogelijk te verwennen. Naast presenteren is Lindsay hier samen met haar broer al zingend een graag geziene gast.

Vijf zomers lang

Omdat een degelijke verzamelaar nooit weg is en Lindsay vijf jaar als solozangeres aan de slag is, verschijnt er in 2012 het album Vijf Zomers Lang - Het Beste en Meer, zestien liedjes in het totaal, waarvan vijf gloednieuwe nummers: Ga met me mee, Het kan geen toeval zijn, Jij brengt me in de zevende hemel, Ik wil nog één keer veertien zijn en Op de scherven van mijn hart. Lindsay laat luid genoeg horen waarvoor zij anno 2012 staat: poppy schlagers met een duidelijke, eenvoudige en vooral mooie boodschap. Zij wil vooral opgewekt, verfrissend en ontspannend klinken.

Ga met me mee wordt haar eerste singlekeuze uit dit album. Van bij de eerste noot hoor je dat dit een cover is van What's Up van de Amerikaanse meidengroep 4 Non Blondes die daarmee de tiende juli 1993 op één stonden in de Nederlandse Top Veertig en de achtste augustus van dat jaar op één in de BRT Top Dertig.

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat

Lindsay brengt haar allereerste single Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat tijdens Het Muziekcafé op Radio 2.

Als je mij kust

Lindsay zingt Als je mij kust, tijdens Het Muziekcafé op Radio 2.

Persoonlijk vind ik het mijn beste album tot nu toe. (...) ik laat jullie kennismaken met een andere Lindsay dan jullie gewend zijn. Met hart en ziel heb ik elk liedje één voor één ingezongen.

Lindsay over 'De sleutel van mijn hart'

De sleutel van mijn hart

Omdat de hittrein moet blijven rijden en je het ijzer moet smeden als het heet is, is er in het najaar van 2011 het nieuwe album De sleutel van mijn hart. De schrijvers van de liedjes zijn erin geslaagd haar gevoelens, gedachten en verlangens uitstekend te verwoorden. Een speciale dank gaat tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar uit naar haar manager Gino Moerman die ook Christoff onder zijn ervaren vleugels heeft.

Om nu niet altijd haar broer te vragen, waagt Lindsay zich op dit album aan een duet met André Hazes Jr. Stap voor stap, dat wij nog heel goed kennen in de vinyl versie van The Everly Brothers die in de jaren zestig met Walk Right Back de Amerikaanse charts veroverden. Dat anders klinken wat zij ons beloofde, hoor je zeker in het opvallende duet Nothing's gonna waarin Lindsay duelleert met het voormalige tieneridool Glenn Medeiros die daar in de lente van 1988 internationaal een nummer één hit mee scoorde. Als tiener was Lindsay een enorme fan van hem. Het is haar manager Gino die de deal met Glenn kan sluiten, al gaat hij alleen akkoord wanneer hij, voor het op cd verschijnt, de uiteindelijke versie mag beluisteren en zijn zegen mag geven.

Uit haar derde album wordt als volgende single Ik weet nog wat ik zei gekozen van de hand van Emiel Hartkamp en Norus Padidar. Norus is in Nederland vooral bekend als hitleverancier voor Jannes, Jan Keizer, Any Schilder, Frans Bauer en Charlène. De cd De sleutel van mijn hart passeert in de loop van 2011 de kaap van de tienduizend exemplaren, dus ook nu weer goed voor goud.

Zomer

Met het oog op een late nazomer brengt Lindsay in 2011 opgewekt en blij Als jij me kust (dan is het zomer) uit, een liedje van André Franke en Joachim Horne. Ook nu zit er voor haar een nummer één in. Qua intro kan je het niet laten meteen te denken aan Que sera mi vida van The Gibson Brothers.

Ik lig nog steeds van jou te dromen

"De zon en maan schenen gelijk
Ik weet nog goed wat jij me zei
Je nam m’n hand en liet me zweven.

Een bosje bloemen voor je moeder

Lindsay zingt Een bosje bloemen voor je moeder in Het Muziekcafé van Radio 2.

Deze nacht mag eeuwig duren

Lindsay brengt Deze nacht mag eeuwig duren tijdens En nu serieus op Radio 2.

Voor 100%

Vrij vlug wordt aan Hans Aalbers gevraagd of hij niet snel aan een nieuw album voor Lindsay wil sleutelen en dat wordt de cd Voor 100 %. Aan de sound wordt niet veel gesleuteld. Deze keer twaalf liedjes waaronder een hitmedley en het duet Vaar met me mee samen met Christoff. Vooraf worden twee nummers uit dit album als single de wereld ingestuurd.

Er is eerst de titelsong Voor 100 % oorspronkelijk geschreven door Irma Holder en Jean Frankfurter als Hundert Prozent en in die versie een hit voor, jawel hoor, Hélène Fisher, een mevrouw wiens repertoire Lindsay blijkbaar goed ligt. Voor 100 % slaat op Lindsay zelf die zich voor honderd procent inzet om van dit album opnieuw een gouden schijf te maken. Het liedje Deze nacht mag eeuwig duren, dat Lindsay samen met The Sunsets heeft opgenomen op tekst van Sabien Tiels , scoort in de Vlaamse hitlijst méér dan behoorlijk.

Een echte schlager op Hollandse leest geschoeid levert Lindsay begin 2011 af met de bewerking van Een bosje rozen voor je moeder van de Nederlandse zangeres Charlène. Speciaal voor haar schreef Emiel Hartkamp, die zowat alle grote hits voor Frans Bauer in mekaar knutselde, deze meezinger. In de versie van Lindsay wordt het wel Een bosje bloemen voor je moeder. Het album 100% Lindsay levert haar in de maand april van 2011 haar tweede gouden album op.

De mooiste dag

Samen met de muzikanten Manfred Jongenelis, Ruud Breuls, Erik Rutjes, Bert Meulendijk enz... wordt er naarstig gewerkt aan een opvolger en dat is het nummer Kus me, een vertaling alweer door broer Christoff, deze keer van de Duitse schlagerhit Küss mich, Küss mich van Kristina Bach.

In het kielzog van deze hit beslist Lindsay's platenfirma ARS dat het hoogdringend tijd is voor een eerste album. Ad Kraamer, John Van De Ven en Hans Aalbers mogen De Mooiste Dag produceren. Mieke wordt gevraagd om in het achtergrondkoortje mee te zingen en Matthias Lens, op dat moment nog lid van het populaire duo The Sunsets, mag accordeon spelen. Zij zijn op dit album trouwens te horen in het nummer Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.

Samen met haar broer Christoff zingt Lindsay De zomer is in het land en aan Dennie Christian wordt vriendelijk gevraagd of hij zijn grote hit Zaterdagavond die hij ooit samen met Mieke scoorde, met Lindsay en Christoff nog eens opnieuw wil inzingen. Die versie zal in 2009 eveneens op single verschijnen. Het album De Mooiste Dag levert Lindsay haar eerste gouden album op.

Lindsay live

Lindsay voelt zich zo stevig in het hitzadel dat zij zich maar al te graag met een liveband omringt en met veel verve en plezier optreedt tijdens Het Schlagerfestival. Zij staat in 2009, 2010 en 2011 op de affiche van de Ethias arena in Hasselt. Hoe zij het die eerste keer aandurfde live met orkest te zingen, begrijpt zij nog altijd niet goed. Wél weet zij dat het niet veel scheelde of zij had rechtsomkeer gemaakt. Ook weet zij nog goed dat het eerste liedje niet zuiver klonk en dat zij met een trillende stem zong. Maar al bij al was het een goede leerschool.

In 2010 staat zij samen met haar broer Christoff , Will Tura , Frans Bauer en Robin Gibb op de affiche van Rimpelrock. Dat was wéér een ervaring rijker, want optreden voor een mensenzee van dat kaliber overkomt je ook niet elke dag. Ook in 2013 is zij van de partij in Kiewit Hasselt, deze keer aan de zijde van broerlief, Engelbert Humperdinck, Natalia en Gérard Lenorman.

Tijdens de eerste editie van Zilverpop in de schaduw van de Abdij van Hemiksem ontvangen Linsday en Christoff de Zilverpop Award voor hun bijdrage aan de Vlaamse schlager.

Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat

Twee weken later ligt de eerste single van Lindsay in de rekken Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, een vertaling door Christoff zelf van het nummer Und Morgen früh küss ich dich wach van Jean Frankfurter, in Duitsland goed voor een zeer bescheiden hit in 2006 voor Hélène Fischer die niet hoger klom met dat nummer dan de eenenzestigste plaats in de Duitse singles Top Honderd. De achtentwintigste juni 2008 glundert Lindsay met dit nummer op vijf in de Ultra Top Vijftig.

In Vlaanderen scoort Lindsay met haar eerste single gelijk een nummer één. Opnieuw een nummer één mag zij op haar actief schrijven wanneer zij de achttiende juli met Ik lig nog steeds van jou te dromen, een vertaling die Christoff schreef van de hit The Devil Sent You To Loredo van Baccar, op single uitbrengt.

In het verleden heb ik heel wat duetten uitgebracht met hem, nu neem ik de tijd om zelf een muzikale weg te bewandelen. Dat Christoff en ik dezelfde fans hebben, is alleen maar meegenomen!

Lindsay

Lindsay gaat solo

Lang uitblijven zal die beslissing nochtans niet. Op zekere dag klopt platenfirma ARS bij Lindsay aan. Haar broer heeft voor hen al aardig wat hits ingeblikt en is méér dan tevreden over de samenwerking met hen onder aanvoering van labelmanager Patrick Busschots. Die weet dat Lindsay samen met haar broer opvallend goed gescoord heeft met hun duetten en vindt het méér dan tijd dat Lindsay aan een solocarrière begint. Zij is intussen dertig geworden, heeft voldoende maturiteit aangekweekt, heeft zanglessen gevolgd, heeft meer stemvastheid verworven en weet door al die jaren met haar broer op te treden erg goed hoe zij zich op het podium moet bewegen.

De eerste duetten

Naarmate het succes van Christoff toeneemt, gaat Lindsay zich meer en meer achter de schermen met zijn carrière bezighouden, samen met mama Simone. Haar opleiding kantoor-boekhouden komt goed van pas. Hij vraagt haar ook regelmatig mee als achtergrondzangeres. Vaak op de voorgrond treden, probeert zij angstvallig te vermijden. Zij voelt zich niet stemvast en aan die stem moet nog veel geschaafd worden.

In 1996 is er hun duet We nemen elkaar zoals we zijn, geschreven door Daniël Ditmar en John Terra . Christoff vraagt haar in 1997 opnieuw om nog een duet samen met hem te plegen. Onder aanvoering van producer John Terra nemen zij het nummer Als de wilde kers weer bloeit op, geschreven door Erik Van Neygen en bestemd voor Christoffs album In volle vlucht. Nog eens twee jaar later mag zus lief opnieuw een duet zingen en wel voor het album Millennium. Ook deze keer is John Terra van de partij die als duet voor hen het nummer Pluk de dag schrijft op tekst van Daniël Ditmar. Er is ook het duet _Ik geef je wat ik je geven ka_n dat Terra samen met Frank Dingenen componeert.

De fans van Christoff genieten met volle teugen van deze duetten en zijn maar wat blij wanneer Christoff tijdens zijn concerten zus lief mee op het podium uitnodigt, maar nog steeds is er geen haar op haar blonde hoofd dat eraan denkt een solocarrière uit te bouwen.

Liefde is méér dan een woord

Haar broer wordt in het begin van zijn loopbaan een tijdje begeleid door Christoff Wybouw en Marino Atria die hem adviseren een cover uit te brengen van I Promised Myself van Nick Kamen als 'k Voel me zo goed. Inpikkend op de rage van de duetten die in de hitlijsten goed scoren, vinden zij het in 1993 een prima idee om het door Christoff Wybouw geschreven nummer Liefde is méér dan een woord in te blikken. Wybouw had Christoff en Lindsay hun versie horen zingen van Bel me, schrijf me dat toen een hit was in de versie van Luc Steeno en Sandra Kim. Hij vond dat zo goed klinken dat hij er bij Christoff op aandrong ook een liedje samen met Lindsay op plaat te zetten.

Christoff moet echter eerst hemel en aarde bewegen om zijn zus, die op dat moment helemaal geen vocale ambities heeft, over de schreef te trekken. Zij geeft uiteindelijk toe en blikt met hem hun eerste duet in. Op dat moment is Erik Marijsse de manager van Christoff en die vindt het de moeite waard om snel nog een duet met zijn zus op te nemen Door regen en wind. Die single werd uitgebracht op het Holy Hole Label, voornamelijk gespecialiseerd in dance. Een label dus waar Christoff en Lindsay helemaal niet thuishoren.

De Soundmixshow

Lindsay is twaalf wanneer haar broer Christoff in 1990 meedoet aan de Soundmix Show met een nummer van Luc Steeno . Die wedstrijd werd in hun buurt in een grootwarenhuis georganiseerd en mama had haar zoon daar stiekem ingeschreven, want papa De Bolle wou daar toen nog niets over weten. Aan zijn zusje vroeg hij of die niet samen met haar vriendin op de achtergrond wou mee dansen, waar zij maar al te graag ja op zei.

Op de schoolbanken

Broer en zus moesten elke dag in Denderleeuw maar de straat oversteken waar hun ouderlijk huis stond om daar naar de kleuterklas te trekken. Als een haast onafscheidelijke tweeling trekken Lindsday en haar broer naar de lagere school om vervolgens door te sluizen naar de middelbare.

Op haar zestiende beslist Lindsay na de moderne afdeling die zij in Denderleeuw had gevolgd in Aalst voort te studeren aan de afdeling kantoor-boekhouden, welke zij ook afrondt. Zij zal na haar schoolopleiding een achttal jaar gaan werken op het Ministerie van Financiën.

Lindsay wordt geboren

Lindsay werd de elfde augustus 1978 in Ninove geboren. Twee jaar voordien, de achttiende juni, werd Christoff geboren. Zowel Christoff als Lindsay werden voor een groot deel door de grootouders opgevoed. Papa was aannemer en ook mama zat mee in de zaak. Als de ouders van papa De Bolle niet konden inspringen, dan was het de beurt aan de ouders van mama. Die waren dol op muziek. Oma had ooit nog in musicals meegezongen. Er stond de godganse dag muziek op, met een grote voorliefde voor de smartlap: liedjes gezongen door de Zangeres zonder Naam en Willy Alberti.