Liliane Saint-Pierre

Daglicht

Vijftig jaar na haar eerste hit wil zij bewijzen dat zij er nog altijd staat met het album Daglicht. Dat album kwam, zo zegt ze zelf, tot stand met heftige gevoelens van geluk en ontroering, twijfel, die je als artiest toch blijft kennen, want je wilt het beste van jezelf geven. Het merendeel van de liedjes werd aangereikt door Bart Herman , Wim Claes en Gene Thomas .

Uiteraard schreef Liliane ook mee met hen aan nummers als Veilige haven, Die ene wals en Ik sla m'n arm om je heen. Mary Boduin en Miguel Wiels schreven speciaal voor haar Daglicht, de titelsong, en met een knipoog naar haar vroegere mentor Claude François wordt het album afgesloten met de originele Franse versie van diens hit Comme d'habitude. Als voorbode van dit album waren er in volgorde de singles Geef me adem, Jij blijft altijd naast me staan, Een pakkend lied en Valerie.

Liliane blijft het na al die jaren moeilijk hebben met het feit dat ze nog altijd vaststelt dat er mensen zijn die blijven neerkijken op het Nederlandstalige lied, vooral dan in de media. Daarom dat ze blij is dat ze tijdens haar optredens begeleid wordt door Major Five, vijf jonge muzikanten die geloven in wat ze op het podium neerzet. Zij is ervan overtuigd dat artiesten lang kunnen meedraaien als zij maar blijven schaven aan hun repertoire.